Kovasikajuttu

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Kovasikajuttu
Genret:
Maat: , ,
Alkuperäinen nimi:Kovasikajuttu
Valmistusvuosi:2012
Pituus:84 min
Pisteytyksiä: 100
Tarkka arvio: 3.96

Kovasikajuttu on elokuva Suomen kovimmasta punk-yhtyeestä, Pertti Kurikan Nimipäivistä. Bändin kehitysvammaiset jäsenet Pertti, Kari, Toni ja Sami esiintyvät isolla asenteella ja ylpeydellä.
Elokuvassa seurataan näiden ammattimuusikoiden tietä tuntemattomuudesta suuren yleisön suosioon. Matkalle mahtuu riitoja, rakastumisia ja suuria tunteita, sekä pitkiä päiviä äänitysstudiossa ja kiertueilla. Keikkamatkoilla itketään, nauretaan, juodaan ja tapellaan siitä kuka saa istua edessä. Seuraavaksi sovitaan ja käydään varmuuden vuoksi vielä kehumassa bändiä yleisön joukossa.
Biiseissä lauletaan yhteiskunnan epäkohdista, mutta myös arkisemmista asioista, kuten aina yhtä ikävistä jalkahoidoista tai asuntola-asumisen kurjuudesta. Sanoituksissa kunniansa saavat myös päättäjät sekä ihmiset, joilla on vielä parannettavaa asenteissaan kehitysvammaisia kohtaan.

Kovasikajuttu on elokuva punk-idean syvimmästä olemuksesta. Se on tarina vammaisten kapinasta valtavirtaa vastaan. Tällä kertaa on lupa tuijottaa, ihmetellä ja ihastua, sekä kokea kuinka Suomen kovin punk-bändi valloittaa maailman.

Kommentit & Pisteytykset

akaharo
Pikli
Matalahiilihappoinen
EdvardH
Mustaoinas
SMK
tony22
ArcticMonkey
Imaginaerum
srlq
Ryyppy
Altema
sloth
Roostercock
Chinook
mike
Jklak
Beerminator
omarakas
RaiFFel
Modnar
arpum
Quaser
vasara88
keijomies
imatuuli
Pix
wh4tsern4me
ms
JohnRambo
Nimetön
Timpsi
K@ltsu
JereLei
kewanhammer
Jei
Brutus
Herman Tottooro
Tx4
Titan90
William Wernus Film
Joukkoruhoase
yorma
rzg83
Edelweiss
Sduiv
Jii89
rostetti
uusis
Vilperi

Lisää luettavaa