Arvostelu

Vika on nimittäin siinä, että toiminnan osuutta on pitkitetty aivan liikaa, ja leffa laahaa keskikohdassa armottomasti paikoillaan.

Creasy (Denzel Washington) on alkoholisoitunut entinen CIA:n agentti, joka palkataan rikkaan pariskunnan tytön, Lupitan (Dakota Fanning) henkivartijaksi. Kankena alun jälkeen heistä tulee tosiystäviä. Creasyn viedessä Lupitaa pianotunnille, korruptoituneet poliisit ampuvat laukauksia Creasyyn, ja hän tietysti ampuu takaisin. Korruptoituneet poliisit kidnappaavat Lupitan ja vaativat hänestä suuria lunnaita. Mutta kaikki ei menekään ihan putkeen, sillä lunnaiden anto muuttuukin verilöylyksi ja Lupita tapetaan siitä hyvästä. Creasyn mitta alkaa täyttyä, joten hän lähtee kostoretkellä, ja aikoo maksaa kaikille Lupitan murhassa mukana olleille.

Man on Fire alkaa melko lupaavasti ja kauniisti. Ensimmäisen reilun tunnin aikana ei toimintaa paljon nähdä, vaan elokuva painottuu lähinnä draaman puolelle. Katsojalle halutaan tuoda Creasyn ja Lupitan ystävyys, tai paremminkin rakkaus, mahdollisimman tarkasti esille. Tämän jälkeen draamaa vaihtuu toiminnaksi, lähinnä uhrien kidutukseksi ja haulikolla paukutteluksi. Vika on nimittäin siinä, että toiminnan osuutta on pitkitetty aivan liikaa, ja leffa laahaa keskikohdassa armottomasti paikoillaan. Onneksi dramaattisin hetki on säästetty aina loppukohtaukseen.

Denzel Washington esittää vakuuttavasti alkoholisoitunuttu ex-kyttää, jonka viha on lähes käsin kosketeltavaa. Dakota Fanning puolestaan näyttelee todella hyvin lapseksi ja on nappivalinta Lupitan rooliin. Nykyisistä harva lapsinäyttelijöistä osaa näytellä. Mukana on myös vanha veteraani, Christopher Walken, joka näyttelee kunnialla sivuroolinsa.

Man on Fire on koskettava tarina, joka voisi ihan hyvin olla totta, kidnappauksesta hyvillä näyttelijöillä, hyvällä sanomalla ja karulla toiminnalla höystettynä makoisi leffaelämys. Suosittelen ehdottomasti.

Pisteet: rating 70,000

MiiCa
Käyttäjä, 78 arvostelua
Arvosteltu: 25.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Psyko
Psyko arvosana 4,21
Psyko
Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,16
Umberto D. - elämän vanki
American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23
Takaikkuna

Elokuvan tiedot

Koston liekki
Koston liekki arvosana 3,79

Koston liekki (2004)

Alkuperäinen nimi: Man on Fire

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
146 min
Ohjaajat:
Tony Scott
Käsikirjoittajat:
A.J. Quinnell, Brian Helgeland
Pääosanäyttelijät:
Christopher Walken, Dakota Fanning, Denzel Washington, Marc Anthony, Mickey Rourke
Maat:
USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti, espanja