Arvostelu

Jos korkea ikäraja on taattu jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, niin miksei sitten annettu vain verbaalisesti lahjakkaiden näyttelijöiden viljellä alapäävitsejä loputtomiin, verisen teurastuksen ja muutamien tissien höystäminä?

Korttelivahdit (engl. The Watch) on ilmeisesti uusin luomus porukalta, jossa on totuttu näkemään sellaisia naamoja kuten Ben Stiller, Vince Vaughn tai Owen Wilson, mukanaan liuta muita amerikkalaisia enemmän tai vähemmän tunnettuja koomikoita. Tästä tekeleestä on jätetty pois Owen Wilson, jota voikin pitää eräänlaisena siunauksena.

Elokuva sijoittuu Ohiolaiseen esikaupunkiin, jossa kaikki ovat ystäviä keskenään ja muutenkin kaikki asiat ovat hyvin, aivan kuten amerikkalaisessa kulississa kuuluukin olla. Ben Stiller näyttelee paikallisen tavaratalon kauppiasta joka järkyttyy työntekijänsä raa'asta murhasta, kokoaa ryhmän "Korttelivahdit" ja alkaa tällä porukalla suojelemaan uinuvan pikkukaupungin asukkaita ja tutkimaan outoa murhaa.

Elokuvan traileri antoi ymmärtää, että leffa sisältäisi sitä kaikkea, mitä tältä porukalta on totuttu näkemään; pissakakkahuumoria, lievää slapstick-väkivaltaa ja onnistuessaan hauskaa sanailua. Tälläistä ei valitettavasti kovinkaan paljon ole luvassa ja monelta pääsee varmasti hämmästynyt, ellei jopa pettynyt huokaus, kun katsoja tajuaa että elokuvassa on avaruusolioita. Seuraavat puolitoista tuntia onkin sitten luvassa sekavaa ja päämäärätöntä säntäilyä, räiskettä ja huonoa huumoria.

Korttelivahdit osoittautui yllättävän väkivaltaiseksi elokuvaksi, jossa muutaman kerran veret roiskahtelevat pitkin seiniä kuin 80-luvun kauhuleffoissa konsanaan. Valitettavasti veriroiskeet ja väkivaltaa säästellään loppua kohti, mikä harmittaa, sillä jos komedia rikkoo Rated R -ikärajan rajapyykin, niin silloin ei pitäisi enää väkivaltaa ja verta säästellä. Tekijät eivät oikein itsekkään tainneet tietää kumman he halusivat tehdä, 10-vuotiaille tarkoitetun avaruusoliohassuttelun vai 16-vuotiaille tarkoitetun verisen ja mustan toimintakomedian. Jos korkea ikäraja on taattu jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, niin miksei sitten annettu vain verbaalisesti lahjakkaiden näyttelijöiden viljellä alapäävitsejä loputtomiin, verisen teurastuksen ja muutamien tissien höystäminä?

Ben Stilleriä ja Vince Vaughnia on totuttu katsomaan tälläisissä halpakomedioissa jo pitkään, joten heidän roolisuorituksistaan ei voi sanoa juuta eikä jaata. Jonah Hill on ollut useissa elokuvissaan todellinen piriste (Django Unchained, Superbad) mutta valitettavasti edes hänkään ei tätä tuhoon tuomittua tekelettä pysty pelastamaan. Täytyy vain toivoa että kaveri osaa pysyä poissa näistä kuolevien komediatähtien uppoavista laivoista, ennen kuin itsekin on samassa tilanteessa.

Pisteet: rating 40,000

francois
Käyttäjä, 3 arvostelua
Arvosteltu: 07.07.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,14
Brianin elämä
Inception
Inception arvosana 4,15
Inception
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies

Elokuvan tiedot

Korttelivahdit
Korttelivahdit arvosana 2,48

Korttelivahdit (2012)

Alkuperäinen nimi: The Watch

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
102 min
Ohjaajat:
Akiva Schaffer
Käsikirjoittajat:
Evan Goldberg, Jared Stern, Seth Rogen
Pääosanäyttelijät:
Ben Stiller, Jonah Hill, Richard Ayoade, Rosemarie DeWitt, Vince Vaughn
Maat:
USA
Kielet:
englanti