Arvostelu

Asenne on kohdallaan ja sieluttomuutta vastaan taistellaan ihmislämpöisellä huumorilla.

Human beings were not meant to sit in little cubicles staring at computer screens all day, filling out useless forms and listening to eight different bosses drone on about about mission statements.

Beavis ja Buttheadin luojan Mike Judgen ohjaama ja käsikirjoittama Konttorirotat kertoo kolmekymppisestä Peter Gibbonsista ja hänen kahdesta työtoveristaan, jotka vihaavat työtänsä ja työpaikkaansa, jossa he raatavat päiväkaudet tietokoneen äärellä. Eräänä päivänä Peterin psykiatri hypnotisoi hänet rentoutumaan, mutta pienen vahingon jälkeen hypnotisoinnin voima jää Peteriin ja työpaikalla hän tekee mitä tahtoo. Ystäviensä Michaelin ja Samirin kanssa hän raivostuu siitä, että yritys harkitsee salaa irtisanomisia ja he ryhtyvät kapinoimaan. Aikomuksena olisi hakkeroida yhtiön tililtä rahaa, mikä ei välttämättä onnistu. Leffa kuvaa loistavasti ärsyttävää yrityskulttuuria, joka on erityisesti tänä päivänä totta. Alaisista ei välitetä ja heidän elämän odotetaan perustuvan työn ympärille. Pomo on täysi kahvia litkuttava persläpi, joka ruoskii orjiaan sieluttomassa yrityksessä. Allekirjoittanut kun on vapautta rakastava ja sieluttomuutta vastaan taisteleva miekkonen, niin tällainen peli ei vetele.

Ron Livingston esittää hienosti leppoista Peteriä ja Jennifer Aniston onnistuu myös Peterin tyttöystävänä Joannana, jolla on vaikeuksia omassa työpaikassaan, joka on täynnä tekopyhiä idiootteja. Gary Cole on loistava inhottavana pomona ja Newsradiosta tuttu Stephen Root on erityisen hyvä syrjittynä Miltonina, joka ajattelee salaa työpaikkansa polttamista. Päähenkilöt ovat selviä X-sukupolven jäseniä: tyytymättömiä ja tylsistyneitä.

Leffa on suorastaan pullollaan hervottomia kohtauksia, muistettavimpia ovat muun muassa Michael Bolton-nimisen hepun ärsyyntyminen, kun hänet sekoitetaan jatkuvasti huonoon laulajaan sekä pesäpallomailalla varustautuneiden päähenkilöiden tilinteon hetki aina epäkunnossa olevan monistuskoneen kanssa. Mike Judge taitaa hauskuuttamisen ja on tehnyt harvinaisen loistavan komedian, jolla on tärkeää sanottavaa.

Kyllähän tälle elokuvalle viisi kuulaa täytyy lahjoittaa, kun asenne on niin kohdallaan ja sieluttomuutta vastaan taistellaan ihmislämpöisellä huumorilla.

nimimerkki: Nelisilmä

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 04.01.2005
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Adaptation. Minun versioni
Adaptation. Minun versioni arvosana 3,76
Adaptation. Minun versioni
Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,14
Brianin elämä
Kaasua, komisario Palmu!
Kaasua, komisario Palmu! arvosana 4,12
Kaasua, komisario Palmu!
Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood

Elokuvan tiedot

Konttorirotat
Konttorirotat arvosana 3,71

Konttorirotat (1999)

Alkuperäinen nimi: Office Space

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Mike Judge
Käsikirjoittajat:
Mike Judge
Pääosanäyttelijät:
David Herman, Jennifer Aniston, Ron Livingston, Stephen Root
Maat:
USA
Kielet:
englanti