Arvostelu

Nokkelan käsikirjoituksen ansiosta nousee kuitenkin keskivertokomedian yläpuolelle.

Beavisin ja Buttheadin sekä Kukkulan kuninkaan luoja Mike Judge on käsikirjoittanut ja ohjannut tämän vuonna 1999 valmistuneen konttorikomedian, joka ilmestyy hieman jälkijunassa DVD:nä.

Peter Gibbons (Ron Livingston) tekee työkseen rutiininomaisia Y2K-päivityksiä yrityksessä, jonka toimiala jää hieman epäselväksi. Peterillä on useita esimiehiä, otka kaikki delegoivat hänelle samoja asioita. Samassa veneessä ovat David Hermanin esittämä perusnörtti, joka epäonnekseen on saanut kasteessa nimen Michael Bolton, sekä Samir (Ajay Naidu), jonka sukunimeä kukaan ei osaa lausua. Kaikki kolme vihaavat työtään yhtä kiihkeästi. Selviä Dilbertin sukulaissieluja.

Kun Peter osallistuu tyttöystävänsä pyynnöstä hypnoterapiaistuntoon, tapahtuu käänne. Samaan aikaan yrityksen ilmestyy konsultteja, jotka johdon mukaan ovat kehittämässä liiketoimintaa mutta tosiasiassa puuhaavat irtisanomisia. Peter ryhtyy ystäviensä kanssa suunnittelemaan kostoa. Michael on kehitellyt ohjelman, jolla voi hakkeroida firman tililtä rahaa. Kuten elokuvassakin myönnetään, idea ei ole kovin tuore eikä omaperäinen. Lisäksi siitä jää melkein aina kiinni.

Kiinnostavana sivuhahmona on kafkamaiseen pyöritykseen joutuva Milton (Stephen Root). Itse asiassa Konttorirotat juontaa juurensa Judgen tekemiin Milton-animaatioihin, joita on esitetty Saturday Night Livessä. Toisessa sivuroolissa nähdään Peterin uusi ihastus, tarjoilija Joanna (Jennifer Aniston).

Konttorirotat on visuaalisesti vaatimaton elokuva, joka ehkä toimisi paremmin tv-sarjana. Nokkelan käsikirjoituksen ansiosta se nousee kuitenkin keskivertokomedian yläpuolelle. Judge on saanut aikaan työelämän kiroista hulppeaa satiiria, jossa aamuruuhkat, tukkeutuneet faksit ja muut työelämän kirot saavat kyytiä.

Valitettavasti lisämateriaalina on vain traileri.

nimimerkki: Jussi Huhtala

Pisteet: rating 80,000


Vieras Arvosteltu: 22.01.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton arvosana 3,81
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme

Elokuvan tiedot

Konttorirotat
Konttorirotat arvosana 3,71

Konttorirotat (1999)

Alkuperäinen nimi: Office Space

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Mike Judge
Käsikirjoittajat:
Mike Judge
Pääosanäyttelijät:
David Herman, Jennifer Aniston, Ron Livingston, Stephen Root
Maat:
USA
Kielet:
englanti