Arvostelu

Nappiin osunut keitos yhteiskuntakritiikkiä ja mustaa huumoria.

Peter Gibbons (Ron Livingston) tekee tylsää ja puuduttavaa toimistotyötä. Hän toteaa jokaisen päivän olevan edellistä huonompi ja niinpä tilanteeseen on saatava muutos ennemmin tai myöhemmin, mieluummin ennemmin. Terapeutin kuolema Peterin silmien edessä saa aikaan täydellisen asennemuutoksen. Peter alkaa tehdä juuri sitä mitä huvittaa ja vähät välittää työvelvollisuuksista. Potkujen sijaan seurauksena on kuitenkin ylennys!

Tuo yllä oleva pieni tiivistelmä varmaankin herättää jo monen mielenkiinnon Konttorirottia kohtaan. Elokuva onkin juuri niin loistava ja mielenkiintoinen kuin alkuasetelmasta voisi päätellä. Konttorirotat vie pari vuotta aikaisemmin ilmestyneen Clockwatchersin ironian vielä paljon pidemmälle ja lisää joukkoon vielä "Rankan päivän" tapaisia aineksia. Tuloksena on nappiin osunut keitos yhteiskuntakritiikkiä ja mustaa huumoria. Paikalleen osuva ironia on yksi parhaista elokuvamuodoista ja Konttorirotat on tämän tyylilajin onnistuneimpia teoksia.

Elokuva ei ironisoi ainoastaan konttorityötä, vaan myös koko työntekemisen kulttuuria. Toimistonörttien hahmolajitelma on erinomainen ja etenkin likinäköinen sössöttäjä Milton irrottaa monet naurut. Konttorirotat on 90-luvun hauskimpia elokuvia. Todellinen mestariteos, joka on ehdoton Must See!

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 22.08.2001
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,76
Hullu Pierrot
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia arvosana 3,95
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika

Elokuvan tiedot

Konttorirotat
Konttorirotat arvosana 3,71

Konttorirotat (1999)

Alkuperäinen nimi: Office Space

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Mike Judge
Pääosanäyttelijät:
David Herman, Jennifer Aniston, Ron Livingston, Stephen Root
Maat:
USA