Arvostelu

Gorilla-Kong läpsii itikoita ja hätyyttää tuholaisia takapihallaan.

Tuntematon saari Tyynellä Merellä. Sekalainen seurakunta Kylmän Sodan aikaisia tutkijoita Bill Randan (John Goodman) alaisuudessa ja pyssyjermuja eversti Packardin (Samuel L. Jackson) alaisuudessa menee tutkimaan sitä, sillä on syytä epäillä saaren omaavan ainutlaatuisen ekosysteemin. Sattumoisin paikan nimi on Pääkallosaari ja sitä pomottaa sosiaalisen ihmisapinalajin isokokoinen versio Kong (Toby Kebbell/Terry Notary) ja muitakin isoja ja äkäisiä elikoita. Katsojien riemuksi rauhanomainen tutkimusretki muuttuu juoksemis- ja kirkumisretkeksi ja henkilögalleria on iso jotta elikot voivat talloa niitä jalkoihinsa.

Wanhanaikainen hirviörellestys on aika heikko genre tuottamaan oikeasti hyviä elokuvia, sillä efektien pitää toimia, kohtauksissa pitää olla tarpeeksi VAU-arvoa ja käsikirjoituksenkin pitää sisältää tekosyy remellykselle. Jordan Vogt-Robertsin ohjaama usean käsikirjoittajan sekametelisoppa omaa juurikin tarpeelliset tekosyyt kerätä sekalainen kliseelauma isoökköjen tallottavaksi ja ei yhtään sen enempää. Mörinä saa kuitenkin periodiin sopivan musiikin ja luonnollisesti saarella on eloonjäänyt Hank Marlow (John C. Reilly) joka tuntee paikat. Järki on syytä jättää narikkaan, jotta vanhanaikaisesta hirviöleffasta voi nauttia.

Samuel L. Jackson on kova eversti ja John Goodman on tieteilijä joka tietää asioita ja John C. Reilly on vuoretellen sekopäinen erakko ja ajoittain vain hupaisa ukko. Toby Kebbell ja Terry Notary ovat Kong jonka ympäristö ja eristyneisyys lajikumppaneista ovat tehneet äkäiseksi ja tämä vastaa kaikkiin uhkiin grobiaanisella raivolla.

Kuvasto näyttää hyvältä ja käsikirjoitus antaa pariksi tunniksi remellystä, joten hupiarvo on kohdillaan, mutta jälleen kerran katsomisarvo riittää vain yhteen katsomiseen. Joka tapauksessa Kong on yhä kunkku kotonaan.

Pisteet: rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä, 1387 arvostelua
Arvosteltu: 05.03.2018
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät

Elokuvan tiedot

Kong: Pääkallosaari
Kong: Pääkallosaari arvosana 3,10

Kong: Pääkallosaari (2017)

Alkuperäinen nimi: Kong: Skull Island

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Jordan Vogt-Roberts
Käsikirjoittajat:
Dan Gilroy, Derek Connolly, John Gatins, Max Borenstein
Pääosanäyttelijät:
Brie Larson, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Jing Tian, John C. Reilly, John Goodman, Samuel L. Jackson, Terry Notary, Toby Kebbell, Tom Hiddleston
Maat:
USA
Kielet:
englanti