Pistejakauma

0%

1%

1%

9%

11%

40%

27%

7%

2%

2%

Pisteytykset

rating 60,000

HAL9000
Käyttäjä

rating 60,000

Viihdyttävä oppitunti onton elokuvan teoriasta. En ole ihan varma, kuinka hyvin klassiset rock-rallit sopivat tämän kaltaiseen elokuvaan.

IsoVauva
Käyttäjä

rating 60,000

Visuaalisesti hieno spektaakkeli, jonka käsikirjoitus on kuitenkin olematon. Leffan suurin synti on sen täysin paperin ohuet hahmot, joissa ei ole tippakaan luonnetta tai syvyyttä. En välittänyt tuon taivaallista siitä, kuka joutuu seuraavaksi Kongin tallomaksi tai jonkun ruman hirviön syömäksi.
Hengettömat hahmot ovat vielä suurempi synti, kun ajattellaan leffan lahjakasta näyttelijäkaartia. Heistä lähes jokainen hukataan täysin. Hiddleston on miscastattu palkkasotilaaksi ja John Goodmanilla ei ole mitään oikeaa tekemistä. Jackson sentään saa pari hyvää on-lineria ja hahmolla oli jotain motivaatiota tekemisilleen.
Brie Larson ei tehnyt mitään, paitsi patsasteli tiukassa tank topissa kameralle. En valita, mutta naisen kauneus oli jopa häiritsevän läpityöntävää. Tissit...
Ainoa edes hiukan kiinnostava hahmo oli John C. Reilly, mutta hänen hahmonsa tuntui humoristisella meiningillään olevan ihan eri maailmasta, kuin elokuvan muut hahmot.

Itse päähenkilö Kong oli sentään loistavasti tehty. Leffa oli selvästi parhaimmillaan aina, kun jättigorilla oli ruudulla. Hänen näyttämistään ei myöskään kitsasteltu, niin kuin parin vuoden takaisessa Godzillassa.
Toiminnasta pidin myös, mikä oli elokuvan pelastava tekijä. Kongin myllyttäessä menemään nautin joka sekunnista ja turpajuhlat oltiin kuvattu komeasti. Niin kuin koko leffa muutenkin. Varsinkin lopputaistelussa Kongin löytäessä sisäisen God of War Kratoksensa kihisin innosta. Harmi vain kun vastustaja oli niin mielikuvitukseton ruma örkki.

Oli tämä ehkä pieni pettymys, sillä juoni ja hahmot olivat niin mitäänsanomattomia. Toiminta kuitenkin pelasti ja sehän näissä leffoissa on pääasia. Hirviöt tirvaisevat muita hirviöitä ja helikoptereita vasemmalla koukulla ja kansa huutaa innosta. Niitä kuuluisia sirkushuveja.
Innolla odotan tulevaa Godzilla vs Kongia. Siinä on kuulkaas mestariteoksen ainekset kasassa. Juoni menee 99 % prosentin varmuudella näin: Kong ja Godzilla painivat alussa, kunnes he tajuavat, että heidän äideillään on sama etunimi. He luonnollisesti yhdistävät voimansa ja tappelevat jotain vielä isompaa, rumempaa ja ilkeämpää mörrimöykkyä vastaan pelastaen maailman. Tuohon juonenkuvaukseen laitan oman kivitaloni kiinni.

J.Lipponen
Käyttäjä

rating 60,000

Vuoden alkajaisiksi ihan menevää rymyämistä viidakossa. Toteutuksessa on onnistuttu aika ajoin jopa tavoittamaan perinteisten seikkailufilmien tunnelma.
Paha vaan, että itse jättiapinalle on annettu aivan liian vähän aikaa riehua ruudulla.

Juikero
Käyttäjä

rating 60,000

Odotin juonelta hieman enemmän. Jos elokuvasta täytyy etsiä jotain positiivista, niin olihan tämä visuaalisesti näyttävä ja toiminnasta pääsi nauttimaan jo elokuvan alkumetreillä.

Keräilijä
Käyttäjä

rating 60,000

On sillä kokoa. Hieman Hulkkimaisia piirteitä. Marvel paita päälle vaan nii saadaa Hulkille veli. Jää kerrostalokin kakkoseksi tälle karvaselle kaverille.

Ludil
Käyttäjä

rating 60,000

Jo ennen elokuvan katsomista tuli naureskeltua kaverin kanssa sitä, kuinka King Kong kasvaa jokaisessa Kong-leffassa. ”Kong: Pääkallosaari” vahvisti väittämän virallisesti koska pitäähän Kongin olla Kong. Kokoluokka ”vuori” passaa hyvin koska pääkallosaarella on kätevästi aina sumuista. Halusin leffalta ison klassisen apinan ja ison klassisen apinan sain, joten noilla perusteilla ”Kong: Pääkallosaari” on lunastanut odotukset.

Noin niin kuin muuten leffa on kallis B-raina, joka olisi voinut tehdä jostain muustakin kuin pelkästään nimikkogorillasta hyvää seikkailumatskua. Elokuva ei kumartele originaalille versiolle eikä toisaalta pyllistäkään sille vaan on alusta loppuun valmiiksi pureskeltua mössöä, toisin sanoen keskinkertaisen mitäänsanomaton ja turvallinen. Edes romantiikkaa ei ole, ilmeisesti jottei kukaan vaan loukkaantuisi. Mutisen tästä samasta aina, mutta mutistaan nyt taas: tähän päälle Black Sabbathin ”Paranoidia” (yms. vastaavanlaista soundtrackia) niin yleisö tykkää leffasta ja pyytää soittamaan sitä uudestaan.

Tosin jotkut ”Kong: Pääkallosaaren” laskelmoidut arviot huvittivat siinä missä Kongin kasvupyrähdyskin: tahattomasti. Esimerkiksi jotkut näyttelijävalinnat. Tom Hiddleston olisi omiaan ”Jeeves and Wooster”-maailmaan mutta että toimintatähdeksi? Itsekin tässä kovuusmielessä ns. turpiinvedettävän näköisenä kaverina tiedän, etteivät pärstäkertoimeen kohdistuneet turpasaunat sun muut mukiloinnit muuta olemusta Clint Eastwoodin länkkärikovanaamaksi, päinvastoin jopa korostavat ongelmaa. Hiddlestonin hahmon tarkoitus oli kai olla kova sankarimiäs mutta tyyppi on tylsä ja jäykkä pehmo → olisin nauranut ja antanut tälle siunaukseni jos Kong olisi nostanut Hiddlestonin kämmenelleen ”vähän niin kuin nykyisen tasa-arvon vuoksi”, jossa on ok että toimintasankarimies on pehmompi kuin mukana hengaileva umpitylsä kiintiönainen, joka samaisessa kohtauksessa voisi jäädä realismin vuoksi puhisemaan sitä miten miehet aina omivat kaiken kunnian. Konkarit John Goodman ja Samuel L. Jackson tuovat äsken mainittuja uskottavampaa ja ennenkaikkea elokuvallisempaa sävyä, mutta näille ei anneta tilaa kaikkien onttouttaan kolisevien hahmojen tieltä. Siksi John C. Reillyn sympaattinen viidakkomies tuntuu siltä hahmolta, jolle olisi pitänyt antaa päätähteys – hepulta, joka olisi saanut leffan juonesta paremman jo sillä, että vaikuttaisi ihan ihmiseltä. Hyvä että partamies varasti shown ikään kuin näin olisi ollut tarkoituskin.

Tahattoman huumorin puolelle menee myös elokuvan rytmitys, joka toi mieleeni ”Herrasmiesliigan” (ei hyvässä mielessä). Eli aina kun hahmot vaihtavat sanasen toistensa kanssa OHO! jostain ilmestyy hirviö/vihollinen/pommi jne. ja samalla kaavalla suhataan koko filmin läpi. Vaan eipä sillä väliä kun tiettyjä uskottavuusongelmia rysähtelee jättiläishämähäkinkoipien lailla pitkin leffaa. Mutta toisaalta näin komealla budjetilla tuotettua B-leffaa King Kongista ei halua vihata koska ihan mukiinmenevä tämä lopulta oli.

Mowgli
Tykittäjä

rating 60,000

Vähän vaikea sanoa mitä mieltä tästä olisi. Juosten kustu juoni ei laajene synopsiksen tasolta mihinkään, joten leffa jääkin pelkäksi mätöksi. Mättöpuoli on kuitenkin todella viihdyttävää ja tehosteet kunnossa. Meininki on ehkä hitusen överiksi vedetty, ja varta vasten trailereita varten tehdyt money shotit irvistävät muusta yleisilmeestä. Godzillan ja Pacific Rimin hengessä isot örvelöt hakkaavat toisiaan ja torsoiksi jäävät pahvihahmot katsovat näytöstä vierestä. Ainoa edes hitusen kiinnostava hahmo on John C. Reillyn esittämä kahjo veteraani. Peter Jacksonin Kong-seikkailu on kestänyt aikaa vielä suht hyvin tehosteillaan, mutta ennen kaikkea tarinallaan ja tunnelmanluonnillaan. Kaksi jälkimmäistä uupuvat tästä megaluokan b-elokuvasta, mutta väliäkös tuolla.

OZMOxD
Käyttäjä

rating 60,000

Alusta loppuun täysin aivot narikkaan leffa, jossa on toki kirjava joukko perinteisiä hahmoja, mutta ennen kaikkea kyseessä on toiminta-tehoste-ilotulitusta lähestulkoon kaksi kolmannesta koko pätkästä.

Kyllähän tämä viihdytti ja aivottomuuden lisäksi pätkällä oli pari ihan oikeasti riipaisevaa kohtaa, mutta siinäpä se.

TatiTeThird
Käyttäjä

rating 60,000

Visuaaliselta puolelta ja toimintakohtauksiltaan ihan hyvä, mutta sisällöltään perushollywoodia kliseineen päivineen. Muistuttaa aika paljon uusia Jurassic Parkeja ollen kuitenkin niitä parempi. Ehkä eniten harmittaa, kuinka komeaa näyttelijäkaartia ei ole osattu hyödyntää mitenkään. Etenkin Tom Hiddleston jää täysin alikäytetyksi.

Soundtrackikin on suurin piirtein niin ennalta arvattava kuin voi kuvitella 70-luvulle sijoittuvassa valtavirtapätkässä olevan. Kaikki suurimmat hitit on tietenkin Paranoidineen ja Bad Moon Risingineen tungettu mukaan.

Tuntuu muuten, että nk. "pakolliset romanssit" nais- ja miespäähenkilöiden välillä ovat vähentymässä, sillä sellaista ei tästä löydä. Luojan kiitos.

AlexZ
Käyttäjä

rating 60,000

arpum
Käyttäjä

rating 60,000

Demonic
Käyttäjä

rating 60,000

eskoaarne
Käyttäjä

rating 60,000

Haahuilija
Käyttäjä

rating 60,000

harr1v
Käyttäjä

rating 60,000

Hoplaa
Käyttäjä

rating 60,000

Iciph3r_
Käyttäjä

rating 60,000

Jii89
Käyttäjä

rating 60,000

JJL420
Käyttäjä

rating 60,000

johnny depp
Käyttäjä

rating 60,000

Joon4G
Käyttäjä

rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Kaltsu
Käyttäjä

rating 60,000

K@ltsu
Käyttäjä

rating 60,000

kolamuki
Käyttäjä

rating 60,000

Kookosbanaani
Käyttäjä

rating 60,000

Kristiina68
Käyttäjä

rating 60,000

Linkous
Käyttäjä

rating 60,000

malahma
Käyttäjä

rating 60,000

Manco
Käyttäjä

rating 60,000

Miihkali
Tykittäjä

rating 60,000

mike
Käyttäjä

rating 60,000

Minoko92
Käyttäjä

rating 60,000

Mon
Käyttäjä

rating 60,000

Pix
Käyttäjä

rating 60,000

QT
Käyttäjä

rating 60,000

Samt
Käyttäjä

rating 60,000

tahvonautti
Käyttäjä

rating 60,000

TeeP
Käyttäjä

rating 60,000

The Man with No Name
Käyttäjä

rating 60,000

Tjau
Käyttäjä

rating 60,000

WillKino
Käyttäjä

rating 60,000

Xsamid
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Kong: Pääkallosaari
Kong: Pääkallosaari arvosana 3,10

Kong: Pääkallosaari (2017)

Alkuperäinen nimi: Kong: Skull Island

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Jordan Vogt-Roberts
Käsikirjoittajat:
Dan Gilroy, Derek Connolly, John Gatins, Max Borenstein
Pääosanäyttelijät:
Brie Larson, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Jing Tian, John C. Reilly, John Goodman, Samuel L. Jackson, Terry Notary, Toby Kebbell, Tom Hiddleston
Maat:
USA
Kielet:
englanti