Kolme muskettisoturia

(2011)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Kolme muskettisoturia
Genret: ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Three Musketeers
Valmistusvuosi:2011
Pituus:110 min
Pisteytyksiä: 115
Tarkka arvio: 2.42

Kiivas nuori D’Artagnan (Logan Lerman) lyöttäytyy yhteen kolmen kokeneen muskettisoturin kanssa estääkseen kavalaa kardinaali Richelieu’ta (Christoph Waltz) kaappaamasta vallan Ranskassa ja syöksemästä samalla koko Eurooppaa sotaan.

Kun maankuulut musketöörikonkarit Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) ja Aramis (Luke Evans) varastavat ilma-aluksen piirustukset tiukasti vartioidusta venetsialaisesta holvista, heidän riemunsa jää lyhytaikaiseksi. Heidän kaunis rikostoverinsa Milady (Milla Jovovich) huumaa kolmikon ja myy piirustukset eniten tarjoavalle – tyynen viileälle engelsmannille nimeltä Buckingham (Orlando Bloom). Se on paha takaisku tunnetuille miekkamiehille. Niinpä kun nuori ja huoleton D’Artagnan matkustaa kolme vuotta myöhemmin Pariisiin toteuttaakseen unelmansa ja ryhtyäkseen muskettisoturiksi, hän joutuu toteamaan esikuviensa olevan enää varjo entisestään – nämä paiskivat hanttihommia ja etsivät edes jotain mielekästä käyttöä taidoilleen… mutta eivät pitkään.

Samaan aikaan kavala kardinaali Richelieu hautoo petollista juonta, jolla syrjäyttää nuori kuningas Ludvig. Hän värvää kaksoisagentti Miladyn tekemään likaisen työn puolestaan ja lavastaa asiat niin, että kuninkaan morsiamella kuningatar Annalla näyttäisi olleen suhde uudella ilmalaivallaan leveilevän Buckinghamin kanssa. Jos kuningas nielaisee valheen, se tietää sotaa Englantia vastaan, kuningattaren kuolemaa ja sitä, että Ranskan kansa ryhtyy vaatimaan itselleen vahvempaa johtajaa – Richelieu’ta itseään – joka voisi johdattaa heidät yli vaikeiden aikojen. Jos kuningas taas ei nielaise syöttiä, silloin on mahdollista, että rauha säilyy. Mutta jotta niin voisi tapahtua, kolmen muskettisoturin ja heidän nuoren oppipoikansa tulee suoriutua kaikkien aikojen vaarallisimmasta tehtävästään – noutaa korvaamattoman kallis timanttikaulakoru lähes murtovarmasta Lontoon Towerista ja palauttaa se kuningattarelle ennen kaiken ratkaisevia tanssiaisia.

Arviot

Pirates of the Caribbean -henkinen toimintaseikkailu, jossa säilät viuhuvat, sankarit ovat komeita ja erikoisimmat aseet ovat vähän kuin tulevaisuudesta.

Mitä hyvää voi seurata siitä, että Alexandre Dumas’n muskettisoturit tuodaan sen ziljoonannen kerran valkokankaalle? Ja vielä 3D:nä? Entä mitä hyvää seuraa, jos leffantekijät ovat silmä kovana katsoneet Pirates of the Caribbean -elokuvasarjaa? Ei välttämättä mitään, mutta toisaalta, eihän Aku Ankkakaan ihan joka päivä tyri, joten ei tässä leffassa ihan kaikki sentään ole pielessä. Kolme muskettisoturia […]

Arvosteltu: 20.10.2011

Nimestään huolimatta elokuvan hahmot ja tarina ovat yksiulotteisia.

Alexandre Dumasin kirjoittamasta klassikkoromaanista Kolme Muskettisoturia on tehty lukuisia elokuvia. Eli onko tälle vuoden 2011 versiolle mitään tarvetta. Kyllä ja ei. ”Kyllä” kuvaa sitä, että koskaan ennen ei olla nähty seikkailua kolmiulotteisena. Nyt se ”ei”. Mutta 3D ei tuo kokemukseen mitään lisämaksun arvoista(katsoin elokuvan kotona 2D:nä, mutta sen näkee, että onko 3D turha). Lisäksi Kolme […]

Arvosteltu: 26.07.2013

Kommentit & Pisteytykset

meze1
Ipar
tikox
andy
Antsa82
elefteria
srlq
arvili
lenny
RevyFan
sulo
Puakki
JustinHenryFan
Vilperi
UltimateJT

Lisää luettavaa