Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

0%

11%

39%

39%

6%

6%

Pisteytykset

rating 80,000

John117
Käyttäjä

rating 80,000

Kompataan. Elokuvan vanhoillinen 2D animaatiopiirtotyyli ansaitsee todellakin korkeaa liputusta tänä pikselidominaation aikana joka on ohjaajan ehdoton pataässä. Ei vain siksi että elokuvan katsomisesta mieleen tulvivat ajat jolloin Disneykin teki vielä hyviä elokuvia, vaan myös siksi että elokuvassa käytetty realistisempi varjostustekniikka herättää hahmot eloon uudella tavalla. Ja onneksi kaikkea ei olla vain naamioitu klassisen kauniin kuoren alle, vaan löytyyhän tästä kerroksiakin joista nauttia.

Tarina kulkee juuri sopivalla taajuudella. Ei ole liian nössö aikuisillekaan nautittavaksi, muttei toisaalta liian pelottavakaan josta perheen pienimmät saattaisivat yöunensa menettää. Hahmot ovat veikeitä ja persoonallisia. Tuntuvat elävämmiltä kuin suurin osa tämän päivän täysanimaatio kolmedee pikseliukoista.

Jatkoon ja terästetyt glögit tulelle taas seuraavana jouluna.

Masu
Käyttäjä

rating 80,000

Klaus oli ehdottomasti paras joulupyhien katselukokemus (jos ei lasketa lapsuusaikojen nostalgisointia Joulupukki ja noitarumpu-muodossa), mitä meikällä oli koko perheen voimin. Klaus on animaatiojäljeltään hieman erilaisempi katselukokemus ja uskalsi mennä myös synkkyyksiin tarpeen mukaan kuin jossain Tim Burtonin kuvauksissa parhaimmillaan. Klausin lähtökohdat ovat kliseistä poikkeavia, mutta loppua kohden meininki on kuin kotimaisessa Joulutarinassa, mikä ei tietenkään joulumielen saamisen kannalta ole yhtään pahaksi. Katselukokemus haastaa mielestäni perheen nuorimpia myös sopivasti -- mitään traumaattista elokuvassa ei nähdä, vaikka karmiviakin kohtauksia löytyy. Jesperin ja Klausin keskenäinen kemia on ihan toimivaa, vaikka Jason Schwartzman amatööripostinkantaja Jesperin roolissa olikin elokuvan kantava voima Smeerensburgin napapiirillä sijaitsevan syrjäytyneen saaren, keskenään riitelevien asukkaiden ohella. Musiikit olivat myös Zara Larssonin tunnusbiisiä lukuun ottamatta harvassa, mikä oli oikeastaan ihan jees. Loppu oli myös koskettava. Joulupukin legendan luomisen ympärille muodostunut fiktiivinen kerronta toimi kyllä näin ensinäkemältä ja visuaalisestihan leffa saavuttaa oman tyylinsä. Mukava oli nähdä myös kulttuurinostatusta saamelaisille, ja vielä espanjalaisten toimesta (wow).

keijomies
Käyttäjä

rating 80,000

korkkinado
Käyttäjä

rating 80,000

Minoko92
Käyttäjä

rating 80,000

TeeP
Käyttäjä

rating 80,000

varmuuskopio
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Klaus
Klaus arvosana 3,78
Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2019
Pituus:
96 min
Ohjaajat:
Sergio Pablos
Käsikirjoittajat:
Jim Mahoney, Sergio Pablos, Zach Lewis
Pääosanäyttelijät:
Jason Schwartzman, J. K. Simmons, Joan Cusack, Neda Margrethe Labba, Norm Macdonald, Rashida Jones, Will Sasso
Maat:
Espanja
Kielet:
englanti