Arvostelu

Näyttävää actionia, mielenkiintoisia henkilöitä, ikimuistoisia kohtauksia, mainiota musiikkia ja hyvin kirjoitettua dialogia.

Kill Bill Vol. 2 jatkaa suoraan siitä, mihin Vol. 1 meidät jätti. Morsian jatkaa kostoretkeään ja välillä palataan ajassa taaksepäin, Morsiamen kungfu-harjoituksiin ja surullisenkuuluisiin häihin. Morsiamen tappolistalla on vielä 3 yliviivattavaa nimeä. Täysin rappiolle vajonnut Budd, vittumainen silmäpuolinarttu Elle - ja pääpiru, Bill.

Vol. 1 painottui verimäiskeeseen ja näyttäviin tappeluihin. Vol 2 taas ottaa huomattavasti rauhallisemman vaihteen. Dialogi on nostettu jälleen pääpainoksi, ja vaikka se ei toimikaan ihan yhtä hyvin kuin Tarantinon vanhimmissa pätkissä, on se silti mukavaa ja hauskaa kuunneltavaa. Varsinkin Billin letkautukset ansaitsevat erikoismaininnan. Tietenkään miekkailuja ei ole unohdettu ja vaikka niitä ei yhtä paljon olekaan kuin ykkösessä, ovat ne silti todella hienoa katseltavaa. Varsinkin Morsiamen ja Ellen yhteenotto on jotain todella mahtavaa.

Tarantino lainailee jälleen omia suosikkifilmejään - esim. kohdassa jossa morsian kävelee pitkin aavikkoa kuuman auringon porottaessa niskaan olin havaitsevani selvää kunnoitusta Huuliharppukostajan muisteluosuuksille. Soundtrack ei rokkaa aivan yhtä hyvin kuin ykkösessä, vaikka musiikit on jälleen laitettu paikkoihin, joissa ne iskevät täysillä. Tarantinon ohjaus on muutenkin upeaa katseltavaa (ja kuunneltavaa), kamerakikkailuja ja muita visuaalisia hienouksia on vaikka muille jakaa.

Näyttelijätyö on varsin olennainen osa Kill Billiä ja kaikki näyttelijät istuvat rooleihinsa todella hyvin. Uma Thurman kostonjanoisena morsiamena on enemmän kuin täydellinen valinta. Michael Madsen käy myös heittämässä upeat roolit alkoholistiksi vajonneena tappajana. Daryl Hannah osaa olla kyllä todella bitch ja tekeekin uransa ehdottomasti parhaan roolin. Vielä koko komeuden kruunaa David Carradine Billinä. Carradine on juuri tarpeeksi karismaattinen Billin osaan, ja on uskottava hieman omantakeisena tappajana. Morsiamen ja Billin kemiat pelaavat hyvin, samoin myös morsiamen ja Elle Driverin välillä on havaittavissa ihka oikeaa vihaa. Pienemmissäkin osissa nähdyt näyttelijät onnistuvat hyvin, mm. Gordon Liu ankarana kung fu-opettaja Pai Meina onnistuu irroittamaan monet ansaitut naurut.

Kokonaisuutena Vol. 1 ja Vol. 2 ovat kuin yö ja päivä. Molemmissa on sitä Tarantinomaisuutta, mutta toinen on splatter-actionia ja toinen westernmäistä puhelemista. Muutamissa kohdissa Vol. 2 onnistuu silti olemaan hieman (korostan, hieman) tylsähkö tai jotenkin paikallaan polkeva. Olisin myös kaivannut hieman lisävalotusta päähenkilöihin, kun he olivat kaikki vielä kylmäverisiä tappajia. Myös Vivica A. Foxin esittämän Venita Greenin aivan olemattomaksi jäävä osuus hieman ihmetyttää.

Kaikenkaikkiaan Kill Bill on mitä mainioin leffa. Näyttävää actionia, mielenkiintoisia henkilöitä, ikimuistoisia kohtauksia, mainiota musiikkia ja hyvin kirjoitettua dialogia. Mitään ei jää puuttumaan.

nimimerkki: Siperia Jones

Pisteet: rating 90,000

Siperia Jones
Käyttäjä, 51 arvostelua
Arvosteltu: 05.06.2004
Katsottu: Teatterissa

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Noita
Noita arvosana 3,94
Noita
Gran Torino
Gran Torino arvosana 4,20
Gran Torino
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa
Peli on menetetty
Peli on menetetty arvosana 4,02
Peli on menetetty

Elokuvan tiedot

Kill Bill: Volume 2
Kill Bill: Volume 2 arvosana 4,03

Kill Bill: Volume 2 (2004)

Alkuperäinen nimi: Kill Bill: Vol. 2

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
134 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kill Bill 2
Ohjaajat:
Quentin Tarantino
Käsikirjoittajat:
Quentin Tarantino
Pääosanäyttelijät:
Daryl Hannah, David Carradine, Gordon Liu, Michael Madsen (I), Perla Haney Jardine, Uma Thurman
Maat:
USA
Kielet:
englanti, kantoninkiina, mandariinikiina, espanja