Arvostelu

Tarantinon tunnetuin tunnusmerkki, dialogia pääsee jälleen kerran mestarillisiin suorituksiin.

Kuukausien odotus on viimeinkin päättynyt, kun Kill Billin toinen osa on saapunut teattereihin. Päällimmäiseksi kysymykseksi nousee oliko Kill Bill vol. 2 parempi kuin ensimmäinen osa? Mutta tähän ei löydy vastauksia. Näitä kahta osaa ei voida mitenkään pistää paremmuusjärjestykseen, koska ensiksi ne ovat hyvin erilaisia niin kerronnaltaan kuin ulkoasultaan. Siinä missä ensimmäinen osa oli väkivaltainen ja koston läpikäymästä, on toinen osa hyvin dialogi- ja henkilöpainotteinen eli sitä perus Tarantinoa. Ensimmäisen osan väkivaltaisuus ja veren vuodatus on melkein tyystin hävinnyt toisesta osasta, joka voi aluksi harmistuttaa tiettyjä katsojia mutta kun dialogin runsaus ja loistavat henkilökuvaukset astuvat esille, on jo katsoja elokuvan pauloissa.

Vaikkakin elokuvat ovat hyvin erilaisia, eivät ne ole mitään yksittäisinä tapauksina. Kill Billin osat tarvitset toisena ollakseen täydellinen, ehjä elokuva. Joten ensimmäinen osa tulisi olla nähtynä ennen kuin toista osaa alkaa katsomaan ja kummankin elokuvan jälkeen, on elokuvakokemus täydellinen.

Quentin Tarantino todistaa kertaheitolla olevansa Amerikan parhain elokuvaohjaaja, joka osaa yhdistellä eri elokuvagenrejä tehden niistä täydellisen elokuvan. Jo sinänsä Tarantino tekee kunniaa Hong Kongilaisille kung fu –elokuville tuoden kung fu –legenda Gordon Liun esittämään mestari Pai Meita. Läpi elokuvan Tarantino tekee kunniaa erilaisille genreille ja pelkästään niiden luetteloiminen veisi jumalattoman paljon tilaa ja aikaa.

Tarantinon tunnetuin tunnusmerkki, dialogia pääsee jälleen kerran mestarillisiin suorituksiin. Pitkät kohtaukset pitkillä dialogipätkille saa jo katsojan hiljaiseksi. Tarantinon luoma henkilöpainotteinen tunnelma on käsienkosketeltavaa ja hän pystyy saamaan katsojan välittämään, että saisiko Uma Thurmanin esittämä Beatrix Kiddo kostonsa suoritettua. Pystyykö hän tappamaan Billin?

Kill Bill vol. 2 on upea elokuva, joka tulee paranemaan jokaisella katselukerralla. Tarantinon Kill Billit ovat jo jääneet elokuvahistoriaan yhtenä hienoimpana eri genrejen sekoituksena. Näiden elokuvien jälkeen jään ilolla odottamaan lisää Tarantinon elokuvia.

Pisteet: rating 100,000

Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 25.04.2004
Katsottu: Teatterissa

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,70
Batman ja Pakkasherra
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,15
The Shining - Hohto

Elokuvan tiedot

Kill Bill: Volume 2
Kill Bill: Volume 2 arvosana 4,03

Kill Bill: Volume 2 (2004)

Alkuperäinen nimi: Kill Bill: Vol. 2

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
134 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kill Bill 2
Ohjaajat:
Quentin Tarantino
Käsikirjoittajat:
Quentin Tarantino
Pääosanäyttelijät:
Daryl Hannah, David Carradine, Gordon Liu, Michael Madsen (I), Perla Haney Jardine, Uma Thurman
Maat:
USA
Kielet:
englanti, kantoninkiina, mandariinikiina, espanja