Arvostelu

Tarantinon kunnianosoitus vanhoille kung-fu elokuville

Kuusi vuotta Jackie Brownin jälkeen Tarantino teki Kill Billin. Elokuva on sairas, raaka, verinen, paikkoin hauskakin mutta ennen kaikkea Kill Bill on hienosti ohjattu elokuva

The Bride a.k.a Black Mamba on Deadly Viper Assasination Squad-eliittitapporyhmään kuuluva nainen. Kun Bride tulee raskaasti hän jättää tapporyhmän, menee naimisiin ja synnyttää lapsen tai niin hän aikoi kunnes hänen häissään tapporyhmän muut jäsenet tappavat kaikki ja lopulta ryhmän johtaja Bill ampuu häntä ja Bride vaipuu neljäksi vuodeksi koomaan. Kun Bride herää hän vannoo kostoa Billille.

Tästä alkaa Briden upea kostoretki joka on verinen raaka ja erittäin hieno. Tässä elokuvassa näkee Tarantinon nerokkuuden ja omaperäisyyden. Elokuva sisältää loistavaa musiikkia ja Tarantino käyttää sitä erinomaisesti. Musiikki on aina ollut Tarantinon elokuvissa tarkoin mietittyä. Uma Thurman tekee loistavan roolin Bridenä joka on kova kuin kivi. Lucy Liu on Oren Ishiinä todella kylmäverinen hahmo. Elokuva sisältää paljon unohtumattomia kohtauksia kuten anime-kohtaus jossa kerrotaan Oren Ishiin tarina todella hienosti piirrettynä. Hattori Hanzon miekanvalmistus on rauhallinen ja todella hieno kohtaus. Ylimpänä on tokyolaisen yökerhon taistelukohtaus ja lopulta Oren Ishiin kohtaaminen. Bride jäljittää Oren Ishiin assistenttia yöklubille jossa hänen vastassa on Yakuza-armeija, Gogo Yubari, Oren Ishiin henkivartija ja lopulta itse Oren Ishii. Yakuza-kohtaus on todella tarkkaan suunniteltu taistelukohtaus jossa välillä kuva muuttuu mustavalkoiseksi ja taustalla kuuluu 60-luvun rock n roll-biisi. Tarantino on katsellut kung-fu elokuvia, tästä kohtauksesta sen huomaa: Yakuza-armeijan piiritys muistuttaa Bruce Leen Vihan Nyrkin karatekoulukohtausta, Bride pitää keltaista pukua mustilla raidoilla, samaa mitä Bruce Lee käytti Game of Deathissa ja koko kohtaus on hienosti koreografisoitu.

Vaikka elokuva sisältää erittäin paljon toimintaa, se eroaa 80-luvun tusinatoiminnasta erittäin hienolla visuaalisella tyylillä. Ja jos ei pidä Vol. 1 runsaasta toiminnasta, katsoja nauttii varmasti Vol. 2 joka on rauhallisempi ja sisältää Tarantinomaista dialogia. Kokonaisuudessaan elokuva on visuaalisesti hieno kunnianosoitus vanhoille kung-fu elokuville. Kill Bill on Tarantinon hienoimpia teoksia.

Pisteet: rating 90,000

Veeti20
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 24.07.2014
Katsottu: Kotona

rating 90,000

Kill Bill Volume 1 on taidetta

Vieras 04.07.2004

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa
Memento
Memento arvosana 4,19
Memento
Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky

Elokuvan tiedot

Kill Bill: Volume 1
Kill Bill: Volume 1 arvosana 4,08

Kill Bill: Volume 1 (2003)

Alkuperäinen nimi: Kill Bill: Vol. 1

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
111 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kill Bill, Kill Bill 1
Ohjaajat:
Quentin Tarantino
Käsikirjoittajat:
Quentin Tarantino
Pääosanäyttelijät:
Chiaki Kuriyama, Daryl Hannah, Gordon Liu, Lucy Liu, Sonny Chiba, Uma Thurman, Vivica A. Fox
Maat:
USA
Kielet:
englanti, japani, ranska