Pistejakauma

0%

0%

4%

17%

4%

26%

30%

13%

4%

0%

Pisteytykset

rating 70,000

Juki
Käyttäjä

rating 70,000

Yksi parhaista Puupää-elokuvista. Elokuvasta ei alun perin pitänyt tulla laisinkaan Puupää-filmi, sillä käsikirjoittaja Reino Helismaa oli jo vähän kyllästynyt aiheeseen ja päätti tällä kertaa kirjoittaa komedian kahdesta tohelosta keksijästä, Juliuksesta ja Jallusta. Tuottaja Särkkä oli kuitenkin sitä mieltä, että suosittuja hahmoja piti vielä käyttää ja niin Helismaa sitten muutti hahmojen nimet Pekaksi ja Pätkäksi ja lisäsi leffan nimeen alaotsikon "Pekan ja Pätkän uusia seikkailuja". Koska elokuvasta ei siis alun perin ollut tarkoitus tehdä Puupää-aiheista, Siiri Angerkosken Justiinaa ei mukana nähdä.

Leffan juoni kulkee seuraavasti: Johtaja Kiivas lähtee sihteerinsä kanssa tarkistamaan miksi Pekka ja Pätkä eivät ole maksaneet vuokraansa. Kaverukset onnistuvat suututtamaan johtajan räjäyttämällä vuokra-asuntonsa keksimällään ruudilla ja liimaamalla johtajan kiinni tuoliin keksimällään ihmeliimalla. Sihteeriä liimatemppu huvittaa kovasti ja siitä hyvästä johtaja antaa hänelle potkut. Pekka ja Pätkä pestaavat neidon heille taloudenhoitajaksi, koska Justiina on lähtenyt maalle "sotaa pakoon". Johtaja Kiivas pestaa Tommi Rinteen esittämän poliisin antamaan Pekalle ja Pätkälle häätömääräyksen, mutta samalla hän rakastuukin herrojen taloudenhoitajaan.

Myöhemmin Pätkä valokuvaa pankin edustalla kolmen miehen koplan tietämättä, että he ovat juuri ryöstäneet pankin. Kopla saa asian selville ja yrittää kaikin keinoin saada filmin itselleen. Tässä sitten riittääkin niin paljon kommelluksia, että mukaan tarvitaan myös Teräsmies asioita selvittämään.

Konnia esittävät loistavat Åke Lindman, Arvo Kuusla, Einari Ketola ja Bertil Holmström. Esa Pakarinen ja Masa Niemi ovat tuttuun tapaan Pekka ja Pätkä ja sivuosissa nähdään mm. Tommi Rinne, Liisa Taxell sekä elokuvaohjaajat Ossi Elstelä ja Thure Bahne.

Mukavaa vaihtelua muihin Puupää-elokuviin verrattuna tuo se, että tällä kertaa juoni ei pyöri pelkästään Pekan ja Pätkän työnhakutouhujen ympärillä. Suosittelen kaikille suomikomedian ystäville. Jos pidät Turhapuroista, niin varmasti tämäkin uppoaa sinuun.

Kauhuhullu
Käyttäjä

rating 70,000

Tarinan liimasta nimensä ammentava Pekka ja Pätkä -tuotos, jossa nähdään yhtä sun toista keksintöä, joissa todellinen konkreettinen hyöty ei ole etusijalla. Pekan käkikello on tosin varsin käyttökelpoinen. Ainakin jää vierailijoille isännän nimi muistiin. Samoin jää katselijoille mm. Pekan Superman-sekoilut, jotka ovat parasta antia leffassa.

Acedia
Käyttäjä

rating 70,000

Arz
Tykittäjä

rating 70,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 70,000

Manco
Käyttäjä

rating 70,000

The Man with No Name
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Kiinni on ja pysyy
Kiinni on ja pysyy arvosana 3,09

Kiinni on ja pysyy (1955)

Alkuperäinen nimi: Kiinni on ja pysyy - Pekan ja Pätkän uusia seikkailuja

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1955
Pituus:
79 min
K3
Ohjaajat:
Armand Lohikoski
Käsikirjoittajat:
Reino Helismaa
Pääosanäyttelijät:
Arvo Kuusla, Einari Ketola, Esa Pakarinen, Liisa Taxell, Masa Niemi, Tommi Rinne, Veikko Linna, Åke Lindman
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi