Arvostelu

Samaa kuin edeltäjänsä, mutta joissain kohdissa jopa paremmin.

Mikäli olet suoraan vastuullinen tilanteesta joka johti vähemmän miellyttävän persoonan loppuun on syytä muistaa että seurauksia voi olla. Charlie Brewsterin (William Ragsdale) ja Peter Vincentin (Roddy McDowall) riesaksi se seuraus on Regine Dandridge (Julie Carmen), kaunis, karismaattinen ja kostonhimoinen vampyyri ja hänellä on vielä apuvoimia mukanaan.

Ensimmäinen Kauhun yö oli melko iso menestys, joten luonnollisesti jatko-osa nitkahti olemassaoloon. Ohjaaja ja käsikirjoittajat ovat vaihtuneet, mutta sankarroolien miehitys pysyy ennallaan ja luvassa on juuri samaa kuin ennenkin. Paitsi isommin, näyttävämmin ja rehellisesti sanoen paremmin. Genren fanit saavat siis nälkäänsä apetta ja täplikkään IMDB-filmografian omaava Tommy Lee Wallace ohjastelee ja on myös yksi käsikirjoittajista.

William Ragsdale on leffan keskeinen henkilöhahmo, mutta Charlie Brewster ei ole kovinkaan iso sankari. Se homma siirtyy nykyiselle tyttöystävälle, Alexille (Traci Lind) joka ei ole pelkkä koriste, mutta ei myöskään A-luokan sankaritar kyvyiltään. Roddy McDowallin riemukkaasti tulkitsema Peter Vincent on pahaan paikkaan ajettuna melkoisen kekseliäs ukko. Sankartrio kuitenkin toimii juurikin yhteistyössä ja sellainen seikka tuppaa monesti unohtumaan käsikirjoittajilta. Silloin ja nyt.

Ei tarvitse olla kovinkaan montaa elokuvaa nähnyt huomatakseen että juurikin elokuvan roisto on se tärkein seikka. Ilman roistoa ei ole elokuvaa ja hyvä roisto voi pelastaa elokuvan. Tai kuten tässä tapauksessa korottaa sen arvoa aika paljolla. Julie Carmen tekee suorastaan hypnoottisen suorituksen joka huokuu kaikkia naisvampyyriantagonistin vaatimia piirteitä. Eksoottisesti kauniin Reginen ääni on silkkaa herkkua korville ja puhtaasti audiovisuaalisen miellyttävyyden lisäksi hänellä on ilmiselvää karismaa. Tai ainakin roolissa on karismaa ja luonnollisesti Regine on yksinään isompi uhka kuin sekalainen seurakunta sivuhahmovampyyreitä joita hän käskyttää. Lyhyesti sanoen leffa toimii roistonsa osalta ja vielä erittäin hyvin.

Kokonaisuutena Fright Night 2 todistaa että jatko-osa voi olla edeltäjänsä veroinen ja joissain kohdissa jopa parempi. Juoni on heikompi, mutta puhdas viihdearvo on korkeammalla ja niljaa on myös luvassa.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1395 arvostelua
Arvosteltu: 17.08.2014
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
Pähkähullu Suomi
Pähkähullu Suomi arvosana 3,67
Pähkähullu Suomi
Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat

Elokuvan tiedot

Kauhun Yö 2
Kauhun Yö 2 arvosana 2,97

Kauhun Yö 2 (1988)

Alkuperäinen nimi: Fright Night Part 2

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1988
Pituus:
104 min
Ohjaajat:
Tommy Lee Wallace
Käsikirjoittajat:
Tim Metcalfe, Tommy Lee Wallace
Pääosanäyttelijät:
Brian Thompson, Jon Gries, Julie Carmen, Roddy McDowall, Traci Lind, William Ragsdale
Maat:
USA
Kielet:
englanti