Arvostelu

Synkeän mustavalkoisia ylistyshetkiä tupakkayskälle ja mahanpuruille.

Myönnän heti alkuun että Allekirjoittaneelle Jim Jarmuschin tuotannon punainen lanka on jäänyt jokseenkin hämäräksi, mutta niissä hölötetään tyhjää, kärytetään körssiä ja ollaan rumina. Nyt käsittelyssä oleva Kahvia ja tupakkaa lisää reseptiinsä annoksen myrkynvahvaa, eltaantunutta ja kylmää kahvia. Eikä mitään muuta ja sen henkilöhahmot ovatkin juuri sellaisia jotka nauttivat vain sätkiä ja vahvaa kahvia. Lyhyitä elokuvanovelleja sitoo yhteinen teema ja jotkut hetket ovat erittäin kauniita ja jotkut pelkästään tylsiä. Joissakin hetkissä kukkii huumori ja joissakin perhe-elämän helvetillisyys. Jotkut ovat pelkästään outoja.

Useat nimekkäät näyttelijät ja muusikot hankkivat keuhko- ja vatsasyöpiä ja siinä sivussa replikoivat jos jonkinlaisista asioista jotka tulevat mieleen sellaisien rentoutumishetkien aikana. Steve Buscemi ei ole hiljaa, Iggy Pop ja Tom Waits ovat rumia muusikoita ja Cate Blanchett tekee töitä kahtena kappaleena. Tästä henkilögalleriasta on vaikea sanoa parasta tai huonointa suoritusta, sillä kohtaukset ovat staattisten hahmojen kohtaamisia kahvin ja tupakin äärellä jotka saattavat olla jopa dokumenttia.

Vuosien aikana kasautuneet episodit ovat kaikki synkeän mustavalkoisia ylistyshetkiä tupakkayskälle ja mahanpuruille ja mitään muuta niiltä ei pidä odottaa. Niissä on kauneutta, karheutta ja merkityksettömyyttä ja niiden muodostama kokonaisuus on harmillisesti epätasainen.

Tämä on yksi niistä harvoista elokuvista joiden nimi kertoo täsmälleen sen mitä elokuva sisältää: kahvia ja tupakkaa. Ne taas ovat niitä nautintoaineita joilla karu persoona kulkee eteenpäin.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1399 arvostelua
Arvosteltu: 08.03.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Leon
Leon arvosana 4,34
Leon
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession
Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,95
Seitsemäs sinetti

Elokuvan tiedot

Kahvia ja tupakkaa
Kahvia ja tupakkaa arvosana 3,72

Kahvia ja tupakkaa (2003)

Alkuperäinen nimi: Coffee and Cigarettes

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
96 min
Ohjaajat:
Jim Jarmusch
Käsikirjoittajat:
Jim Jarmusch
Pääosanäyttelijät:
Bill Murray, Cate Blanchett, Iggy Pop, Roberto Benigni, Steve Buscemi, Steven Wright, Tom Waits
Maat:
USA, Japani, Italia
Kielet:
englanti, ranska