Arvostelu

CGI-efektit on viety vieläkin pidemmälle ja robotit on tehty vieläkin upeammiksi kuin Jurassic Parkissa.

"Mommy's very angry."

Kadonnut maailma: Jurassic Park on yksi parhaista dinosaurus-aiheisista elokuvista, ja varsin onnistunut jatko-osa Jurassic Parkille. Kadonneessa maailmassa CGI-efektit on viety vieläkin pidemmälle ja robotit on tehty vieläkin upeammiksi kuin Jurassic Parkissa. Ja toisin kuin yleensä Hollywoodissa, tämä jatko-osa on oikeasti hyvä elokuva, vaikka ei kovinkaan tarkasti Crichtonin kirjaan perustukaan. Juoni on vain sama.

Eli siis: Tohtori Ian Malcolmin (Jeff Goldblum) tyttöystävä, Sarah Harding (Julianne Moore) lähetetään John Hammondin (Richard Attenborough) omistamalle saarelle (jossa on Isla Nublarin tapaan dinosauruksia), Isla Sornalle. Kun Ian saa kuulla tästä, hän päättää lähteä pelastamaan tyttöystäväänsä. Saarella hän ja pari muuta törmäävät toiseen ryhmään, joka on tullut viemään dinot mantereelle. Niinpä Ian, Sarah, Pete ja Nick päättävät pysäyttää nämä roistot.

Juoni ei pääpiirteiltään ole kovinkaan omaperäinen, mutta on se silti hyvä. Kun koko komeus koristellaan vielä upeilla näyttelijöillä ja erikoistehosteilla, syntyy yksi 1990-luvun parhaista seikkailuelokuvista, The Lost World: Jurassic Park. Sen jaksaa katsoa yhä uudelleen ja uudelleen, eikä se ala pitkästyttämään.

Ja sittnpä kerronkin vielä hienan DVD:stä. Kuvan- ja äänenlaatu ovat molemmat kohdallaan, mutta ekstroillaan se tämä levy vasta loistaakin. Ja kirkkaastipa loistaakin. Vaikka kommenttiraita jääkin vielä uupumaan, luulisin, että eipä se enää mitään uutta tarjoaisi näide lisämateriaalien rinnalla. Levyltä löytyy todella paljon ekstraa: n. 50 minuuttinen dokumentti, poistettuja otoksia, kuvia, pienoismalleja, tuotantomuistiinpanoja, trailereita yms. Eli siis varsin kattava paketti. Eikä julkaisua ole pilattu hinnallakaan: se on vain 10 €!

Siis yhteenvetona: Erinomainen elokuva, jonka voi katsoa yhä uudelleen ja uudelleen. CGI-tehosteet jatkavat Jurassic Parkin linjaa: yhä erinomaiset. Lisäksi Suomessa julkaistu DVD pitää sisällään erinomaiet ekstrat. Suosittelen kaikentyyppisille ihmisille.

nimimerkki: pasa

Pisteet: rating 100,000

pasa
Käyttäjä, 38 arvostelua
Arvosteltu: 23.12.2005
Katsottu: DVD

Viihdyttävä.

 

Jurpo 11.07.2009

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Punainen sika
Punainen sika arvosana 3,88
Punainen sika
Kenraali
Kenraali arvosana 4,11
Kenraali
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy

Elokuvan tiedot

Kadonnut maailma: Jurassic Park
Kadonnut maailma: Jurassic Park arvosana 3,13

Kadonnut maailma: Jurassic Park (1997)

Alkuperäinen nimi: The Lost World: Jurassic Park

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
129 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kadonnut maailma - Jurassic Park
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, Michael Crichton
Pääosanäyttelijät:
Arliss Howard, Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Peter Stormare, Richard Attenborough, Richard Schiff, Thomas F. Duffy, Vanessa Lee Chester, Vince Vaughn
Maat:
USA
Kielet:
englanti