Arvostelu

Toimintaa tästä elokuvasta ei puutu ja sitä on jopa enemmän kuin edeltäjässään.

Puhutaan jatko-osien turhuudesta ja ainaisesta epäonnistumisesta edelliseen verrattuna. Tämän elokuvan kohdalla, sekään ei ole aivan turhaa. The Lost World on suurmenestyksen saaneen Jurassic Parkin jatko-osa, joka ei aivan lunastanut meikäläisen odotuksia, mutta kelpo raina se silti on ILM:än (industrial light and magic) ansiosta. Se teki ensimmäisessä osassa loistavaa työtä, eikä sitä tässäkään elokuvassa käy moittiminen. Myös Steven Spielberg, David Koepp ja Kathleen Kennedy tekivät hyvää työtä.

Kaikki alkaa kun John Hammond (Richard Attenborough) kutsuu luokseen Ian Malcolmin. (Jeff Goldblum) Hammond on saanut selville että joukko rahanahneita ihmisiä on lähdössä Isla Sornalle jossa Isla Nublarin dinosaurukset kasvatettiin. Dinosaurukset ovat saaneet elää rauhassa saarella kunnes tämä joukko tulee vangitsemaan ne aikeissa siirtää mantereelle ja muuttaa ne rahaksi. Niinpä Hammond aikoo lähettää saarelle retkikunnan ja pyytää Malcolmia lähtemään mukaan. Malcolm ei olisi lähtenyt ellei hänen tyttöystävänsä Sarah Harding (Julianne Moore) olisi jo siellä. Siitä alkaa kilpajuoksu kuolemaa vastaan. Dinosauruksista mukana suuressa roolissa olivat aina viihdyttävä t-rex ja raptorit nämä kaksi lajia on luotu upeasti tietokoneella, mutta mukana on myös Stan Winstonin "robotteja" jotka ovat hämmästyttävän aidon näköisiä. Muitakin dinoja on enemmän kuin ykkös sassa ja se on hyvä se.

Toimintaa tästä elokuvasta ei puutu ja sitä on jopa enemmän kuin edeltäjässään. Kun on nähnyt ensimmäisen elokuvan, ei ole vaaraa että homma luisuisi käsistä huippu hyvien erikoistehosteiden takia joita on riittämiin. Elokuva toistaa itseään hiukan mutta se ei menoa hidasta. Erinomaista animatroniikkaa jota et muualta löydä.

nimimerkki: Tuukka.r

Pisteet: rating 80,000

Tuukka.r
Käyttäjä, 4 arvostelua
Arvosteltu: 01.01.2005
Katsottu: DVD

Viihdyttävä.

 

Jurpo 11.07.2009

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini arvosana 4,16
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin

Elokuvan tiedot

Kadonnut maailma: Jurassic Park
Kadonnut maailma: Jurassic Park arvosana 3,13

Kadonnut maailma: Jurassic Park (1997)

Alkuperäinen nimi: The Lost World: Jurassic Park

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
129 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kadonnut maailma - Jurassic Park
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, Michael Crichton
Pääosanäyttelijät:
Arliss Howard, Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Peter Stormare, Richard Attenborough, Richard Schiff, Thomas F. Duffy, Vanessa Lee Chester, Vince Vaughn
Maat:
USA
Kielet:
englanti