Arvostelu

Koko homma menee pelkäksi juokse tai kuole -meiningiksi, eikä kirjan ajatus pääse esille.

Jurassic Park oli aikoinaan yleisömenestys. Hollywoodin perinteiden mukaan sille täytyi kyhätä jatko-osa. Kuten edellinen osa, tämäkin perustuu Michael Crichtonin menestysromaaniin. Kadonnut maailma ei kuitenkaan noudata kirjaa kovin hyvin. Itse asiassa vain pari kohtaa elokuvassa noudattaa alkuperäisteosta, eikä edes kovin tarkasti.

On kulunut neljä vuotta Dinosauruspuiston katastrofista. Kaikki dinosaurukset on tuhottu. Tai ainakin melkein kaikki - sillä saari, jonne puisto perustettiin, oli vain kulissi. Dinosaurukset luotiin eräällä toisella saarella, missä dinot nyt elelevät vapaina. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) yrittää unohtaa Dinosauruspuiston tapahtumat, mutta pian hänen on kuitenkin lähdettävä pienen tutkimusryhmän matkaan saarelle, missä jäljellejääneet dinot elelevät. Sinne kuitenkin tulee toinenkin ryhmä, joka on tullut saarelle pyydystämään dinosauruksia. Pian homma muuttuu kamppailuksi elämästä ja kuolemasta.

Steven Spielberg on suosikkiohjaajiani. Siksi minusta onkin hyvin ikävää, että hän on ohjannut näin surkean räpellyksen. Crichtonin kirjasta ei ole paljon mitään jäljellä. Yleensä minulle ei ole väliä, noudattaako elokuva alkuperäisteosta vai ei, mutta nyt olisi kyllä saanut noudattaa paremmin kirjaa. Koko homma menee pelkäksi juokse tai kuole -meiningiksi, eikä kirjan ajatus pääse esille. Käsikirjoitus on kerta kaikkiaan tehty huonosti. Näyttelijät tekevät kuitenkin hyvää työtä, eikä tehosteissakaan ole valittamista. Siltikin varmasti Spielbergin huonoin elokuva.

Pisteet: rating 50,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 13.11.2004
Katsottu: VHS

Viihdyttävä.

 

Jurpo 11.07.2009

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat
The Killer
The Killer arvosana 4,31
The Killer
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
Drive
Drive arvosana 3,93
Drive

Elokuvan tiedot

Kadonnut maailma: Jurassic Park
Kadonnut maailma: Jurassic Park arvosana 3,13

Kadonnut maailma: Jurassic Park (1997)

Alkuperäinen nimi: The Lost World: Jurassic Park

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
129 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kadonnut maailma - Jurassic Park
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, Michael Crichton
Pääosanäyttelijät:
Arliss Howard, Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite, Peter Stormare, Richard Attenborough, Richard Schiff, Thomas F. Duffy, Vanessa Lee Chester, Vince Vaughn
Maat:
USA
Kielet:
englanti