Arvostelu

Steven työntää kaverin otsalohkon sirkkeliin ja peukalon Tommy Lee Jonesin vasempaan silmään. Se pelastaa päivän.

Elokuva kuuluu Die Hardin aiheuttaman terrosristielokuvabuumin jälkeläisiin. Tällä kertaa kaappaus tehdään sotatukialuksella joka on ladattu täyteen ydinkärkiä. No laivaanhan on lastattu myös kokki, joka sattuu olemaan ex-SEAL agentti. Steven "ponihäntäpotkijan" otsa on tutussa kurtussa, kun vihollisääliöistä tehdään selvää mitä moninaisin keinoin.

Eräänlaista kulttimainettahan Stevenillä tietty on, katsojat jakautuvat selkeästi kahteen leiriin. Totta taidokasta kamppailua on aina ilo katsella, mutta kun leffojen tarinat sattuvat olemaan sellaista tuubatasoa että katsojalla on vaikeuksia jos jyvät vähänkään pääkopassa kohtaavat. Väkinäiset taistelukohtaukset saavat ääliömäisten tarinoiden avulla mädäntynytää lihaa luidensa ympärille. No perusasettelultaan Kaappaus merellä ei ole sieltä "syvimmästä", muttei myöskään omaperäisimmästä päästä. Tämä pelastaa... vähän.

Pidän henkilökohtaisesti pläjäystä Seagalin onnistuneimpana. Se ei välttämättä lupaa kuitenkaan paljoa. Tarina ei siis poikkeuksellisesti töki niin pahasti ja leffa kulkee eteenpäin kohtuullisen viihdyttävästi. Steven nyt on mitä on. Tommy Lee Jones vetää keskitason roolin rockäijäksi naamioituneena terroristina ja pääpahiksena. B-toimintaleffojen pahiksena erehdyttävästi Nick Noltea (nuo piirteet ja tuo kähinä) muistuttava Gary Busey häslää mukana tuttuun totuttuun malliin.

Leffa sinänsä voisi olla jopa onnistunut perusäksön, mutta tottakai homma pitää mokata pienillä mutta ärsyttävillä seikoilla. Terroristijengi on hieman liian karrikoitu. Pahiksia kun ollaan, niin sen pitää myös näkyä! Playboytytön osuus olisi ehdottomasti pitänyt jättää ryntäiden vilauttamisen tasolle. Siinä vaiheessa kun blondi tarttuu konepistooliin ja vinkuu: I´m in!, meinaa pop corneihin tukehtua jälleen kerran.

Elokuvan parasta antia: perusmättöä -martial artsia, leffa sisältää aivan liian vähän. Mitään veret seisauttavaa sormikoukkua Stevenin tyyliin ei siis nähdä. No homma korjaantuu kun Steven työntää kaverin otsalohkon sirkkeliin ja peukalon Tommy Lee Jonesin vasempaan silmään. Se pelastaa päivän. Että siihen malliin.

Pisteet: rating 50,000

Kustaa
Ylläpitäjä, 227 arvostelua
Arvosteltu: 18.10.2001
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,10
Seittien linna
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
The Departed
The Departed arvosana 4,11
The Departed
Chinatown
Chinatown arvosana 4,16
Chinatown

Elokuvan tiedot

Kaappaus merellä
Kaappaus merellä arvosana 3,34

Kaappaus merellä (1992)

Alkuperäinen nimi: Under Siege

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1992
Pituus:
102 min
Ohjaajat:
Andrew Davis
Käsikirjoittajat:
J.F. Lawton
Pääosanäyttelijät:
Andy Romano, Colm Meaney, Erika Eleniak, Gary Busey, Nick Mancuso, Patrick O'Neal, Steven Seagal, Tommy Lee Jones
Maat:
USA, Ranska
Kielet:
englanti