Arvostelu

Loppuun asti vaivatta sen jaksoi katsoa, mutta omaperäisyys on kateissa.

Jurassic Park on varmasti paras dinosaurus-elokuva mitä on tehty. Steven Spielbergin loistava klassikko poiki kaksi jatko-osaa, jotka eivät sitten olleetkaan niin mahtavia.

Tohtori Alan Grant vannoi, ettei mikään voima tai rahasumma maailmassa saa häntä palaamaan dinosaurusten asuttamalle saarelle. Joutuu dinomies pian syömään sanansa, sillä riittävän rahasumman houkuttelemana hän lähtee harmittomalle lentomatkalle saaren ylle, mutta muut innokkaat matkustajat tahtovat välttämättä laskeutua ja pian ollaan taas samassa vanhassa pinteessä dinosaurusten ruokana.

Jurassic Park III on varustettu huonolla juonella, mutta ihan kelvoilla efekteillä, vaikka välillä tuntuukin, että jopa vuodelta 1993 peräisin olevassa ensimmäisessä osassa efektit olivat tehty jopa paremmin. Heti elokuvan ensimmäisten 20 minuutin aikana tulee vahva fiilis, että tässä on rahastuksen maku. Ja niinhän se varmaan onkin, mutta jaksaa tämän rymistelyn katsoa lauantai-illan lopuksi. Dinosaarelle tupsahdetaan yllättävänkin nopeasti, ja siitä alkaa metsässä samoaminen, sekä terävähampaiden vältteleminen. Vanha kunnon T.Rex on saanut astetta jykevämmän vastustajan, ja Velociraptorit ovat kehittyneet älykkäämmiksi. Nyt ne raptorit sitten osaavat jopa kommunikoida keskenään, kas kun eivät vielä puhua osaa.

9-vuotiaana tämä leffa oli kova sana, mutta nyt se on jo teos, jota katsoessa tulee tunne, että tämä on nähty aikaisemmin ja paremmin toteutettuna. Tavallaan koko leffa on esittelykierros erilaisille uusille hirmuliskoille. Loppuun asti vaivatta sen jaksaa katsoa, mutta omaperäisyys on kateissa. Pistää miettimään onkohan tuleva jatko-osa Jurassic Park 4 jotain uutta, vaiko taas saman vanhan kertausta?

Pisteet: rating 50,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 02.12.2008
Katsottu: Kotona

rating 30,000

Ällöttävän kliseistä.

Vieras 28.04.2006

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Brazil - tämän hetken tuolla puolen
Brazil - tämän hetken tuolla puolen arvosana 3,91
Brazil - tämän hetken tuolla puolen
The Revenant
The Revenant arvosana 3,91
The Revenant
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu arvosana 4,27
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu
2001: Avaruusseikkailu
2001: Avaruusseikkailu arvosana 4,21
2001: Avaruusseikkailu

Elokuvan tiedot

Jurassic Park III
Jurassic Park III arvosana 2,77
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
92 min
Ohjaajat:
Joe Johnston
Käsikirjoittajat:
Alexander Payne, Jim Taylor, Peter Buchman
Pääosanäyttelijät:
Alessandro Nivola, Bruce A. Young, John Diehl, Laura Dern, Michael Jeter, Sam Neill, Téa Leoni, Trevor Morgan, William H. Macy
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja