Arvostelu

Jos tykkäät taitoluistelusta niin jes, mutta muuten elokuva ei tarjoa mitenkään elämää suurempaa nautintoa.

Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) on luokkansa fiksuin fysiikkanörtti. Saadakseen stipendin Harvardiin, Casey alkaa tutkimaan taitoluistelijoiden tekniikkaa ja opettelemaan itsekin hyppyjä erilaisten kaavojen avulla. Casey huomaa rakastavansa luistelua ja olevansa siinä myös luonnonlahjakkuus. Saman huomaa myös paikallisen luisteluseuran huippuvalmentaja, Tina Harwood (Kim Cattrall), joka huolestuu kun Casey uhkaa hänen tyttärensä Genin (Hayden Panettiere) kilpailuvoittaja. Caseylla on myös muita huolia, koska hänen äitinsä (Joan Cusack) ei hyväksy luisteluintohimoa, vaan haluaa tyttärensä keskittyvän Harvardiin pääsyyn.

Jääprinsessan juoni on erittäin heikko. Alusta alkaen tietää tasan tarkkaan mitä tulee tapahtumaan ja ihmettelen suuresti miten sellaiset nimet kuin Joan Cusack ja Kim Cattrall ovat suostuneet tähän projektiin. Päähenkilön ”suhde” valmentajan poikaan (Trevor Blumas) on täysin yhdentekevä ja välillä se unohtuukin kokonaan. On myös täysin epärealistista kuvitella, että jostakusta tulisi noin hyvä luistelija noin lyhyessä ajassa. Leffasta puuttuu kokonaan se jokin, joka tekisi siitä nautittavan.

On elokuvassa välillä niitä hyviäkin hetkiä. Caseyn ja hänen äitinsä suhde ja sen rikkoutuminen on hienosti kuvattu ja kirjoitettu. Varsinkin Joan Cusack pistää selvästi kaikkensa peliin. Toisekseen täytyy sanoa, että vau, miten hyviä luistelijoita! Suuressa osassa luistelurooleista on varmastikin käytetty alan kovia ammattilaisia, mutta Michelle Trachtenbergille ja Hayden Panettierelle täytyy nostaa hattua. Molemmat luistelevat todella hyvin, vaikka eivät ammattilaisia olekaan.

Näyttelijöistä Joan Cusack pystyy ainoana miltei täydelliseen suoritukseen. Kim Cattrall on tullut paljon alaspäin Sinkkuelämää – Samanthan roolista esittämään taitoluistelu valmentajaa.
Jotenkin tuntuu, että ohjaaja Tim Fywell ei ole saanut parasta irti näyttelijöistään. Nuoret Michelle Trachtenberg ja Hayden Panettiere pysyvät paljon parempiinkin. Tyttöjen kyvyt ovat vasta viime aikoina päässeet ansaitsemiinsa oikeuksiin Gossip Girlin ja Heroesin kautta.

Jääprinsessa on ehkä kerran katsottava elokuva. Jos tykkäät taitoluistelusta niin jes, mutta muuten elokuva ei tarjoa mitenkään elämää suurempaa nautintoa.

Pisteet: rating 40,000

Veeraaa
Käyttäjä, 79 arvostelua
Arvosteltu: 27.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
Pähkähullu Suomi
Pähkähullu Suomi arvosana 3,67
Pähkähullu Suomi
Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,12
Monty Pythonin Hullu maailma
Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,49
Ihmissusi Lontoossa

Elokuvan tiedot

Jääprinsessa
Jääprinsessa arvosana 2,15

Jääprinsessa (2005)

Alkuperäinen nimi: Ice Princess

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
98 min
Ohjaajat:
Tim Fywell
Käsikirjoittajat:
Hadley Davis, Meg Cabot
Pääosanäyttelijät:
Amy Stewart, Hayden Panettiere, Joan Cusack, Jocelyn Lai, Kim Cattrall, Kristen Olson, Michelle Trachtenberg, Trevor Blmas
Maat:
USA, Kanada
Kielet:
englanti