Arvostelu

Keskitasoa parempi trilleri, vaikka käsikirjoitus ei pikkunäppäryydestään huolimatta mitään mestaritasoa olekaan.

Agatha Christien klassikkoromaani 10 pientä neekeripoikaa on toiminut jonkinlaisena esikuvana tälle murhatrillerille. Myrskyisenä päivänä vettä tulee kuin sieltä kuuluisasta Esterin pakoputkesta ja
maantien mentyä tulvan takia poikki molemmista päistä, kerääntyy yhdentoista hengen sekalainen seurakunta "normanbatesmaiseen" tienvarsimotelliin. Miestä (ja vähän naistakin) alkaa pian niin sanotusti lähteä kylmäksi, kun yksi porukan jäsenistä alkaa puristelemaan verta pakkiin. Kysymys kuuluukin kuka 11 hengen seurueesta on maaninen murhaaja?

10 pientä neekeripoikaa on idealtaan niin loistava teos, että sen uudelleenkierrätys ei minusta ole lainkaan hullumpi ajatus. Identity osaa kuitenkin käyttää ideaa vain osittain hyödyksi. Viimeisen päälle mietityn juonen sijaan elokuva keskittyy jännityksen luomiseen ja yllättäviin tapahtumiin. Elokuvan intensiteetti onkin kyllä kohdallaan, mikä takaa ainakin sen, ettei homma mene missään vaiheessa tylsäksi.

Tämäntyyppinen leffa ei ole millään lailla "näyttelijävetoinen" eikä sinänsä ihan mukiinmenevästä näyttelijäkatraasta oikein kukaan esille nousekaan. Nimekkäin stara John Cusack on pitkästä aikaa jollain tavalla epäsopivassa roolissa, mutta kuten jo sanottua niin näyttelijät ovat tällaisessa leffassa väistämättäkin sivuosassa.

Identity onnistuu viihdyttämään katsojaa aivan kelvollisesti ja varsinkin alkupuolen yllätykselliset kohtaukset miellyttivät. Loppuratkaisu on vähän turhan kaukaa haettu eikä tuota tarvittavaa tyydytyksen tunnetta. Kokonaisuudessaan Identity on keskitasoa parempi trilleri, vaikka käsikirjoitus ei pikkunäppäryydestään huolimatta mitään mestaritasoa olekaan.

Pisteet: rating 60,000


Vieras Arvosteltu: 30.10.2003
Katsottu: Teatterissa

Kysymys kuuluukin: kuinka pitkälle olemme valmiita sielumme puristamaan, repimään tai tappamaan, kunnes kuolemme tuskaan yrittäessämme tai saamme rauhan?

Kysymys kuuluukin: kuinka pitkälle olemme valmiita sielumme puristamaan, repimään tai tappamaan, kunnes kuolemme tuskaan yrittäessämme tai saamme rauhan?

THOND95 26.10.2012

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Menetetty maa
Menetetty maa arvosana 4,09
Menetetty maa
Bound
Bound arvosana 3,97
Bound
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer

Elokuvan tiedot

Identity
Identity arvosana 3,44
Genret:
Trilleri
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
91 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
I.D.
Ohjaajat:
James Mangold
Käsikirjoittajat:
Michael Cooney
Pääosanäyttelijät:
Alfred Molina, Amanda Peet, John Cusack, John Hawkes, Ray Liotta, Rebecca De Mornay
Maat:
USA
Kielet:
englanti