Arvostelu

Toimii trillerinä enemmän kuin hyvin.

On synkkä ja myrskyinen yö. Kourallinen ihmisiä päätyy rupuiseen motelliin. Tiet ovat tukossa ja puhelimet mykkiä. Ihmisiä on joka sorttia: Poliisia, rosvoa, huoraa, näyttelijää, vastanaineet ym. Piakkoin sateesta tulee pienin huoli kun selviää että joukossa on murhaaja. Päitä rupeaa tippumaan yksi toisensa jälkeen.

Identity ei ole niin perinteinen jännäri kun mitä juonesta voisi olettaa. Lopussa oleva juonenkäänne kääntä koko elokuvan ylösalaisin. Henkilöt ovat hyvin kirjoitettuja, joskin hieman kliseisiä. Näyttelijät istuvat hahmoihin hyvin ja uskottavuusongelmia ei tule. James Mangold hoitaa ohjauksen hyvin ja on pistänyt leffan teeman juuri sopivan (liioitellun) synkäksi. Käsikirjoitus on ihan ovela ja leffa kestää juuri sopivat puolitoistatuntia.

Identity on eräänlainen salapoliisi tarina, jossa pohditaan syyllistä 10 ihmisen joukosta. Syyllistä ei voi kukaan leffaanäkemätön arvata, vaikka kuinka tämän tyylisiä jännäreitä ahmisi. Lopun yllätys on kyllä kieltämättä ovela ja arvaamaton, mutta kuten Arska mainitsi hieman teennäinen. Tylsää leffaa katsoessa ei tule. Mitään silmiähivelevää toimintaa identitystä on turha hakea, mutta trillerinä Identity toimii enemmän kuin hyvin.

nimimerkki: Criiticco

Pisteet: rating 80,000

Criiticco
Käyttäjä, 60 arvostelua
Arvosteltu: 04.09.2003
Katsottu: Teatterissa

Kysymys kuuluukin: kuinka pitkälle olemme valmiita sielumme puristamaan, repimään tai tappamaan, kunnes kuolemme tuskaan yrittäessämme tai saamme rauhan?

Kysymys kuuluukin: kuinka pitkälle olemme valmiita sielumme puristamaan, repimään tai tappamaan, kunnes kuolemme tuskaan yrittäessämme tai saamme rauhan?

THOND95 26.10.2012

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

The Departed
The Departed arvosana 4,11
The Departed
M - kaupunki etsii murhaajaa
M - kaupunki etsii murhaajaa arvosana 4,15
M - kaupunki etsii murhaajaa
Vaarallinen romanssi
Vaarallinen romanssi arvosana 4,14
Vaarallinen romanssi
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club

Elokuvan tiedot

Identity
Identity arvosana 3,44
Genret:
Trilleri
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
91 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
I.D.
Ohjaajat:
James Mangold
Käsikirjoittajat:
Michael Cooney
Pääosanäyttelijät:
Alfred Molina, Amanda Peet, John Cusack, John Hawkes, Ray Liotta, Rebecca De Mornay
Maat:
USA
Kielet:
englanti