Pistejakauma

0%

2%

0%

7%

5%

19%

19%

23%

14%

12%

Pisteytykset

rating 80,000

Titan90
Käyttäjä

rating 80,000

Jostakin listalta bongattu, mutta muuten tehokkaasti itselle pimennossa pysynyt Ida kertoo toisessa maailmansodassa orvoksi jääneen ja nyt nunnaksi aikovan Idan tarinan, kun hän vielä ennen nunnavalaansa päätyy tutkimaan sukuhistoriaansa. Idalle käy ilmi, että hän onkin yllättäen juutalainen ja vanhemmat ovat menehtyneet maailmansodan oheisissa vainoissa. Ainoa elossa oleva sukulainen, vanha korkea-arvoinen syyttäjä lyöttäytyy tutkimusmatkalle mukaan ja tuo hieman kirkollisen näkemyksen ulkopuolista ajattelua Idan reissuun.

Hienosti kuvatussa ja seesteisessä tunnelmassa elokuva etenee lisäten pikkuhiljaa hahmojen henkilöhistoriaa. Mustavalkoinen maisena on omiaan lisäämään tuota rauhallista fiilistä ja melko vähäiset dialogit tukevat vielä kokonaisuutta. Ida on jotakin sellaista kaunista, mitä moni muukin näkemäni elokuva on tavoitellut, mutta ei ole onnistunut aivan tai läheskään yhtä hyvin. Vaikka paljoa ei tapahdu, tylsää ei tule elokuvan soljuessa eteenpäin, vaan katsoja ikään kuin valuu mukaan tuohon transsiin.

Pientä komediallista ironiaa tarjoillaan paikka paikoin, mikä on omiaan herättelemään sohvan pohjalta, jotta silmät eivät sentään valuisi kiinni asti. Kokonaisuudessaan Ida on erittäin tyylikäs teos, jonka katsonee useampaankin otteeseen ihan mielellään. Lisäksi se on tällaisena marginaaliteoksena omiaan kasvattamaan tällaisten sivistymättömien moukkien elokuvakulttuuria.

.

D-McH
Käyttäjä

rating 80,000

Elmo000
Käyttäjä

rating 80,000

JoonaPrkl
Käyttäjä

rating 80,000

junu
Käyttäjä

rating 80,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 80,000

Mustaoinas
Käyttäjä

rating 80,000

rafaovicristiano
Käyttäjä

rating 80,000

reykir
Käyttäjä

rating 80,000

Tx4
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Ida
Ida arvosana 3,63
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
82 min
Tunnetaan myös nimillä:
Siostra milosierdzia, Sister of Mercy
Ohjaajat:
Pawel Pawlikowski
Käsikirjoittajat:
Pawel Pawlikowski, Rebecca Lenkiewicz
Pääosanäyttelijät:
Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Dawid Ogrodnik
Maat:
Puola, Tanska, Ranska, Iso-Britannia
Kielet:
puola, latina, ranska