Arvostelu

Hellyyttävät hahmot onnistuvat luomaan katsojalle hyvin paljon erilaisia tunteita, aina säälistä ärsyttävyyteen.

Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa on jatkoa vuonna 2002 ilmestyneelle tietokoneanimaatiolle, jonka aiheena olivat jääkausi ja jääkauden eläimet. Ice Age 2:ssa puolestaan seurataan edeltäjästä tuttujen eläinten seikkailua jääkauden loppupuoliskolla.

Jää alkaa uhkaavasti sulaa, jonka seurauksena olisi tietysti tulva. Eläinten täytyy kiiruhtaa laakson toiseen päähän. Siellä heitä odottaa suuri lautta (tässä tapauksessa jättiläismäinen kaarnapala), jonka päällä eläimet voisivat odottaa tulvan laantumista. Mutta aikaa on vain kolme päivää. Mammutti Manfred, laiskiainen Sid ja sapelihammastiikeri Diego lähtevät matkaan, ja kohtaavat reissun aikana kaikenlaisia esteitä. Jyrsis-oravallekin koituu kaikenlaista harmia, kun hän yrittää urhoollisesti varjella omaa rakasta tammenterhoaan.

Ice Agen hahmot ovat kerrassaan mahtavia. Kemiat pelaavat niin hahmoilla kuin ääninäyttelijöilläkin hyvin yhteen, ja tekemisen ilon huomaa. Hellyyttävät hahmot onnistuvat luoman katsojalle hyvin paljon erilaisia tunteita, aina säälistä ärsyttävyyteen. Kuitenkin oma suosikkini on Jyrsis, jonka sekoiluja katsellessa ei käy aika pitkäksi. Hänen osuutensa elokuvassa on tällä kertaa suurempi kuin edeltäjässä. Jyrsis on hauskan näköinen pieni otus, joka tekee kaikkensa ja olisi jopa valmis uhraamaan oman henkensä pienen tammenterhonsa vuoksi. Tämä jos mikä saa katsojan välillä liikuttumaan.

Ice Agea voi helposti luulla Disney Pixarin tuotokseksi, sillä animointi on hyvin samankaltaista. No, joka tapauksessa animointi on näyttävää ja täynnä yksityiskohtia. Eritoten märät turkit on toteutettu hyvin.

Kuten monien muidenkin animaatioiden, on myös Ice Age 2:n miinuspuoliksi jälleen todettava elokuvan lyhyt kesto. Näyttävän animoinnin ja huvittavien ja sympaattisten hahmojen parissa olisi helposti viihtynyt toisenkin tunnin. Toinen miinuspuoli on dubbaus, joka ei tässäkään elokuvassa ole mitään parasta laatua.

Kuitenkin, Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa jatkaa sarjaa loistavasti. Humoristinen tietokoneanimaatio ei koskaan ole pahitteeksi. Äkkiä vain kauppaan ennen kuin parhaat palat viedään käsistä.

Pisteet: rating 70,000

MiiCa
Käyttäjä, 78 arvostelua
Arvosteltu: 18.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Pieni suuri mies
Pieni suuri mies arvosana 3,99
Pieni suuri mies
Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,20
Koskemattomat
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen

Elokuvan tiedot

Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa
Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa arvosana 3,23

Ice Age 2 - Jäätikkö sulaa (2006)

Alkuperäinen nimi: Ice Age: The Meltdown

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
87 min
K7
Ohjaajat:
Carlos Saldanha
Käsikirjoittajat:
Gerry Swallow, Jim Hecht, Peter Gaulke
Pääosanäyttelijät:
Chris Wedge, Denis Leary, Jay Leno, John Leguizamo, Josh Peck, Queen Latifah, Ray Romano, Seann William Scott
Maat:
USA
Kielet:
englanti