Arvostelu

Parhaimmillaan Hulk on hyvää sarjiselokuvaa ja huonoimmillaan noloa animaatiota.

Menestyksekkään suonen X-menin ja Spider-Manin myötä elokuvarintamalla löytänyt Marvel pukkaa joka vuodelle näköjään jotain pällisteltävää valkoknkaille tuotannostaan. Sarjakuvafilmatisoinneissa on sitten Hulkin vuoro.

Yksinkertaisuudessaanhan tarina on eräänlainen Mr Jekyll & Hyde -versio. Yliannostuksen gammasäteilyä saatuaan Tri Banner ei pysy hermostuessaan kuosissaan, vaan esiin nousee vihreä hirviö; Hulk. Elokuvassa perusjuoneen on lisätty hieman enemmän koukeroita. Ehkä tällä tavoitellaan lisää uskottavuutta tai jotain -mene ja tiedä. Nyt puhutaan jo sukupolvien välisestä kuilusta ja siitä kuinka Mr Banner osoittautuukin hieman höyrähtäneen ja sotavoimien päähänpotkiman isänsä koekaniiniksi. Näin päästään kuitenkin asetelmiltaan tuttuun pisteeseen jossa suuri vihreä mies päästetään aika ajoin mesoamaan.

Näyttelijäkaarti on pääosin hyvää ja onnistunutta. Nick Nolte on elementissään ja päästetään avautumaan oikein kunnolla, lisäksi Bruce Banneria esittävä australialiainen Eric Bana on oiva valinta päärooliin. Oikeastaan perusjuonta onkin kehitettty varsin onnistuneesti ja näin saadaan aikaan oiva perusta johon olisi hienoa lähteä rakentamaan kaikkien aikojen sarjakuvafilmatisointia.

Hulk vain epäonnistuu siinä missä sen todellakin pitäisi onnistua eli juuri itsessään. Muoviukkomainen Hulk-hahmo on varsin epäonnistunut tekele. Animoidosta hahmosta puuttuu kaikki mitä siltä voisi odottaa; raivo, vimma, epätoivo, pelottavuus jne... Jo ensimmäisessä kunnon esiintymisessään sen taistellessa "koiria" vastaan meinaa käsi eksyä kaukosäätimen stop-näppäimelle. Lisää samaa saadaan kun Hulk pomppii kumipallomaisesti sotavoimien ja hävittäjien jahdatessa sitä ympäri erämaata. Panssarivaunut saavat tuntea miltä moukarista tuntuu jne. Kaiken suuren efekteilyn keskeltä hahmon voimavaroihin ei kuitenkaan saa minkäänlaista otetta. Koomisuus on se sana jota yritän välttää kokoajan, niin pahalta hahmon katsominen välillä tuntuu. Mikä pahinta ei voi välttyä siltä että mieleen tulee...heh, Shrek.

Paljon parjatut monikuva-ajot ja -ruudut eivät päässeet enään pahimman jälkeen häiritsemään. Tarina etenee jouhevasti ja kestoakin kertyy yllättävästi reilusti yli kahden tunnin verran. Kuvaus, näyttelijät ja ohjaus on hyvää. Puitteissakaan ei todellakaan ole mitään valittamista. Parhaimmillaan Hulk on hyvää sarjiselokuvaa ja huonoimmillaan noloa animaatiota. Suosittelen pitäytymään aiheesta sarjakuvaversiossaa. Ehkä vain osaset tällä kertaa eivät loksahtaneet paikoilleen.

Pisteet: rating 50,000

Kustaa
Ylläpitäjä, 227 arvostelua
Arvosteltu: 22.02.2004
Katsottu: DVD

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Keltainen sukellusvene
Keltainen sukellusvene arvosana 3,84
Keltainen sukellusvene
True Romance
True Romance arvosana 4,17
True Romance
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,90
Milanon ihme
Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät

Elokuvan tiedot

Hulk
Hulk arvosana 2,58
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
138 min
Ohjaajat:
Ang Lee
Käsikirjoittajat:
Jack Kirby, James Schamus, John Turman, Michael France, Stan Lee
Pääosanäyttelijät:
Eric Bana, Jennifer Connelly, Josh Lucas, Nick Nolte, Sam Elliott
Maat:
USA
Kielet:
englanti