Arvostelu

Nyt tarvitsee vain odotella Hulk 2:sta

On taas se aika vuodesta. Ei sadonkorjaus vaan efektitsekkaus. Tsek, tsek, testaus, testaus. On aika katsoa miten tietokoneteknologia on pystynyt kehittämään vielä parempia efektejä kuin vuosi sitten.

Bruce Krenzler(Eric Bana) on tiedemies, joka työskentelee Betty Rossin(Jennifer Connelly) kanssa eräänlaisessa labrassa jossa puuhataan sammakoiden kanssa. Kaiken maailman kurnuttajat joutuvat gammasäteilyn alttiiksi, mutta kokeet tahtovat mennä poskelleen. Brucea itseään vainoavat painajaiset lapsuudesta, sekä omituinen talkkari. Pikkuhiljaa Bruce saa tietää mm. olevansa sukunimeltään Banner ja että hänellä on sisällään jotain, joka tulee ulos hänen suuttuessaan. Eipä tarvitse kauaa odottaa armeijan painostaessa suuttumista. Sitten alkaakin kissa ja hiiri-leikki Hulkin ja USA:n armeijan välillä.

Hulk perustuu samannimiseen sarjakuvaan, joka on tuotu valkokankaalle mitä ilmeisimmin tämän supersankaribuumin takia. Hämyhäkkiukko, daredevil ja batman ovat nähneet jo päivän valon niin pitihän sitä antaa vielä yhdelle hahmolle tilaisuus. Edelliset sarjisleffat ovat olleet aikamoisia kassamagneetteja.

Ang Lee, tuo taitava toimintaohjaaja on saanut leffalle hyvin sarjakuvamaisen tunteen. Valkokankaan jakaminen kolmeen tai neljäänkin osaan on ihan kiva temppu ja alun pikakertaus Hulkin luomisesta tietämättömille tulee nopeasti alkutekstien mukana.

Eric Bana näyttelee ihan OK:sti ja sama pätee oikeastaan kaikkiin muihinkin. Kukaan ei jää pahemmin mieleen, mutta Eric Banan alter ego Hulk jää varmasti mieleen. Ei ole kestänyt kuin puoli tuntia niin Hulk rymistelee labran pappilan peräpirtin päreiksi. USA ei tietenkään suvaitse erilaisia joten tässä onkin klassinen "hyväksykää minut" juttu.

Elokuva romantiikka ja draamapuoli ärsyttivät hieman. Minun kallooni ei mahdu miksi aina pitää saada jotain tuteellsita roskaa mukaan. Eikö voitais tehdä ihan vain kunnon rymistelyleffa? Toki Brucen lapsuuden traumat nostavat palan kurkkuun, mutta hempeilyt tyttöystävän kanssa menevät liian pitkälle. Myös keskustelut isukin(Nick Nolte) kanssa menevät vähän överiksi. Tuleeko kenelekkään muulle mieleen termi "hullu tiedemies" Nick Nolten roolihahmosta.

Stan Lee, joka muuten vilahtaa yhdessä kohtauksessa on luonut mahtavan sarjakuvan ja siitä on osattu tehdä ihan OK elokuva. Efektit varastavat shown, mutta välikös tuolla. Se oli oikeastaan syy tuhlata lippurahat tähän. Pätäkkää on tullut tekijöille ihan mukavasti ja takaovi jätettiin auki jatko-osalle. Nyt tarvitsee vain odotella Hulk 2:sta, joka luulisi ilmestyvän jo vuonna 2006

Pisteet: rating 60,000


Vieras Arvosteltu: 17.08.2003
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin
Solaris
Solaris arvosana 4,33
Solaris
Taistelija
Taistelija arvosana 4,22
Taistelija
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari

Elokuvan tiedot

Hulk
Hulk arvosana 2,58
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
138 min
Ohjaajat:
Ang Lee
Käsikirjoittajat:
Jack Kirby, James Schamus, John Turman, Michael France, Stan Lee
Pääosanäyttelijät:
Eric Bana, Jennifer Connelly, Josh Lucas, Nick Nolte, Sam Elliott
Maat:
USA
Kielet:
englanti