Arvostelu

Toimii kokonaisuutena ja viihdyttää koko kestonsa ajan.

Jälleen kerran teattereihin pyörähtää Stan Leen Marvel comicsin luomus, joka on tällä kertaa Hulk. Iso vihreä jättiläinen, Hulk, on hyvä ja viihdyttävä kokemus, joka on selvästi muita Marvel elokuvia parempi (paitsi Spider-Mania). Kuitenkin elokuva on erilainen kuin sarjakuva, mutta tällä kertaa se ei haittaa.

Elokuva käynnistyy Bruce Bannerin (Eric Bana) elämän esittelyllä, lapsuudesta aikuisuuteen. Mukana selvitellään hiukan Brucen isää (Nick Nolte), joka liittyy Bruceen enemmän kuin vanhemmuudessa. Loppua kohti selviää enemmän Brucen isästä. Kun elokuvassa siirrytään aikuisuuteen niin Brucekin on tiedemies, mutta hänelle on sanottu, että hänen vanhempansa ovat kuolleet, vaikka oma ukko se vielä hengissä onkin. Bruce tutkii Betty Rossin (Jennifer Connelly) kanssa samanlaista hanketta mitä Brucen isäukko. Mutta laboratoriossa tapahtuu onnettomuus, Bruce altistuu gammasäteilylle, joka lopulta herättää Brucen todellisen olemuksen esiin, Hulkin. Aina kun Bruce hermostuu Hulk nousee pintaan ja hän muuttuu isoksi, vihreäksi jättiläiseksi ja alkaa riehumaan toden teolla, joten armeijan on ryhdyttävä poistamaan maan suurimman uhkan. Kuitenkin Hulk rauhoittuu aina Bettyn nähdessä.

Hulkin ohjaaja Ang Leen (Crouching Tiger, Hidden Dragon) kuvausta on hyvä katsella. Erityisesti elokuvan sarjakuvamainen toteutus on plussaa. Ja vielä kun Hulkin on toteutettu mallikkaasti on kaikki osapuolet kunnossa. Eric Bana selviytyy siinä kuin Nick Nolte. Mutta elokuvan surkeimmaksi näyttelijäksi nousee Oscar-voittaja Jennifer Connelly, jonka näytteleminen on ikävää katsottavaa.

Kokonaisuutena Hulk toimii ja viihdyttää koko kestonsa ajan. Hulk on parhaimpiin Marvel-elokuviin lukeutuva ja toivottavasti muutkin Marvel-elokuvat olisi tälläisia.

Pisteet: rating 60,000

Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 19.07.2003
Katsottu: Teatterissa

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,92
Blade Runner 2049
Leon
Leon arvosana 4,33
Leon
Henkien kätkemä
Henkien kätkemä arvosana 4,31
Henkien kätkemä

Elokuvan tiedot

Hulk
Hulk arvosana 2,58
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
138 min
Ohjaajat:
Ang Lee
Käsikirjoittajat:
Jack Kirby, James Schamus, John Turman, Michael France, Stan Lee
Pääosanäyttelijät:
Eric Bana, Jennifer Connelly, Josh Lucas, Nick Nolte, Sam Elliott
Maat:
USA
Kielet:
englanti