Arvostelu

Status vaihtuu lopulta erittäin hyvästä Elittäin hyväksi. Eli veriroiskeista läppää on luvassa.

Tarantinon nimi myy. Siksipä moni erehtyy luulemaan Hostelia sen tuottajan eli Q:n ohjaukseksi, mitä se ei tokikaan ole. Asialla on nimittäin elokuvissaan mm. elimien irrotteluun innostunut Eli Roth eli bondmaisesti lausuttuna Roth, Eli Roth.

Superristiriitaisen vastaanoton saanut Hostel on pienen budjetin leffa, jossa mm. ohjaajan kaveri, islantilainen bisnesmies Eythor Gudjonsson pääsee vetämään yhden päärooleista. Jay Hernandez on yksi harvoista vähän tutummista nimistä. Pienimuotoisuudesta huolimatta Rothin veriroiskeisessa läpässä on jotakin, joka saa Tarantinon nimen läsnäolon tuntumaan täysin hyväksytyltä. Päähenkilö-dudejen täysin huoleton asenne, popcorn-sanailu sekä leffan kaihtamattomuus paljaan pinnan näyttämiseen ja väkivaltaan eli yksinkertaisesti mielipiteitä luova provokaatio ovat Tarantinon mieleen tuovia. Nimenomaan vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Miinuspuoliltaan elokuva vaikuttaa jopa perverssillä tapaa siltä, että setä Eli eli Hostelin myötä vain palasen omaa (sadistista) fantasiaansa. Huolettoman sumuisesta naiskentelevasta reilailuelämästä lopun kidutussessioihin asti. Ja että mukaan istutettu kapitalisminvastaisuus olisi vain se kuulu tekosyy erilaisten elämäneliksiirien roiskinnalle.

Hostelin verikekkerit Slovakiassa alkavat oikeastaan vasta viimeisellä puolituntisella, sitä ennen Euroopassa olon kunniaksi on kuultu paljon erilaisia kieliä, dokattu ja näytetty paljon povenkaarta. Kieltämättä komea ja sairaalloisesti verta roiskiva leffa jää lopulta keskinkertaisuudeksi – ei vähiten lopun onnahtelevien sattumusten myötä. Ja kun status vaihtuu Erittäin hyvästä Elittäin hyväksi, niin se tarkoittaa sitä, että toista yötä moisessa matkustajakodissa ei kyllä jaksaisi.

Pisteet: rating 60,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 18.01.2008
Katsottu: DVD

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 4,00
The Raid 2: Berandal
The Lighthouse
The Lighthouse arvosana 4,11
The Lighthouse
Inception
Inception arvosana 4,14
Inception

Elokuvan tiedot

Hostel
Hostel arvosana 3,16
Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Eli Roth
Käsikirjoittajat:
Eli Roth
Pääosanäyttelijät:
Barbara Nedeljakova, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson, Jay Hernandez
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, slovakki