Arvostelu

Leffan viimeiset 30 minuuttia ovat sellaista splätteriä mitä ei olla aikoihin nähty.

Heikosta Cabin Fever -kauhuelokuvasta pinnalle potkaissut ohjaaja Eli Rothin uusin elokuva Hostel on varmastikin raaimpia elokuvia aikoihin. Itse Tarantinon Quentin oli laittanut dollareita likoon pläjäykseen, mikä olikin varmaan yksi syy kohtalaiseen hyvään menestykseen maaimalla, Suomessa Hostel katseltiin dvd:ltä, vältti teatterikierroksen viimeiseen asti, ainoastaan Night Visionilla tämä pyötähti.

"On olemassa paikka, jossa sairaimmatkin fantasiat käyvät toteen." Tuo trailerissakin nähty lause pitää todellakin paikkansa. Hostel alkaa jonkinlaisena komediana, jossa pojat pitää vähän hauskaa, mutta mitä pidemälle leffa etenee sitä inhottavammaksi se käy. Leffan viimeiset 30 minuuttia ovat jo sellaista splätteriä mitä ei olla aikoihin nähty.

Juonenpoikanen ei kummoinen ole. Kolme kaverusta kiertelee Slovakiaa ja pitää hauskaa. Naisia, yökerhoja ja alkoholia. Pojat saavat salaperäisen vihjeen syrjemmällä sijaitsevasta majatalosta, jossa hauskuudella ei ole rajoja. Kaverukset eivät kauaa mieti, kun ovat jo matkalla kohti kyseisestä aluetta. Perille päästyään pojat todella huomaavat, että heille ei valehdeltu. Hauskuudella on vain tällä alueella kova hinta.

Hostel ei ole kovin pelottava kauhuelokuva, mutta inhorealismia riittää senkin edestä. Varsinkin loppupuolen tapahtumat: eipä hetkeen tule mieleen missä olisi ollut ihmisen ruumiinosia yhtä paljon. Kidutuskohtaukset on toteutettu aidosti, joka välillä tuntuu jopa itsessään. Ohjaaja Eli Rothilla on ilmeisesti ollut pakontarve näyttää sadismia oikein kunnolla, sillä sitä tässä piisaa reilusti. Näyttelijä puolella tehdään kohtalaista jälkeä. Jay Hernandez tekee Paxtonina porukan parhaan roolin, jonka näkökulmasta koko elokuva lähes nähdäänkin.

Sloviakiahan syytti elokuvaa maansa mustamaalaamisesta, tiedä sitten oliko mainoskikka vai tosijuttu?

Kokonaisuutena Hostel on tarpeeksi omaperäinen kauhuelokuva, jossa verta ja ruumiinosia ei olla säästelty. Herkkähermoisilta menee varmaankin yöunet hetkeksi tämän nähtyään. Jatko-osa on jo suunniteilla. Nykyajan teinikauhuelokuvat ottakaa tästä opiksenne. Halvat euromatkat houkuttelevat tämän jälkeen. Dvd-julkaisu on varsin laadukas extroineen.

"Welcome to worst nightmare"

nimimerkki: andy

Pisteet: rating 80,000

andy
Tähtääjä, 452 arvostelua
Arvosteltu: 10.08.2006
Katsottu: DVD

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa
Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut
Chinatown
Chinatown arvosana 4,16
Chinatown

Elokuvan tiedot

Hostel
Hostel arvosana 3,16
Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Eli Roth
Käsikirjoittajat:
Eli Roth
Pääosanäyttelijät:
Barbara Nedeljakova, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson, Jay Hernandez
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, slovakki