Pistejakauma

1%

2%

1%

5%

5%

14%

27%

28%

14%

2%

Pisteytykset

rating 90,000

Mowgli
Tykittäjä

rating 90,000

Pidän suuresti kauhuelokuvien kuluttamisesta, vaikka harva onnistuu oikeasti saamaan aikaan minussa pelon tunnetta. Hereditary on yksi harvoista yksilöistä, joka pääsi todella ihon alle. Teoksen jättämä tunne jäi myös vaivaamaan pariksi päiväksi katsomisen jälkeen – en melkein vieläkään usko, että yhä joku elokuva saa aikaan tällaisia tuntemuksia!

Paperilla tässä on paljon lukuisista genren elokuvista kierrätettyjä teemoja ja ideoita, mutta mestarillisesti rakennettu tunnelma ja pahaenteisyys on saatu kiristettyä äärimmilleen. Kauhu ei tule kovista äänistä, vaan surullisen perhedraaman emotionaalisen painolastin kärsivällisestä kasvattamisesta aina siihen pisteeseen, että katsoja on täysin teoksen armoilla. Piina käy paikoin jopa sietämättömäksi, ja painajaismaiset näyt saavat aikaan kylmiä väreitä.

Hereditaryä on verrattu esimerkiksi Hohtoon, mikä ei ole lainkaan kaukaa haettua. Lähivuosilta tietynlainen hengenheimolainen voisi olla myös The VVitch, väkevä kauhuteos sekin. Elokuvassa korostuu loistelias näyttely sekä verkkainen kameran käyttö. Myös viipyilevällä leikkauksella kohtausten jännitettä on saatu venytettyä tappiin asti. Kokonaisuus ei ole täydellisyyttä hipova, mutta kauhun mittareilla tässä on kokemus vertaansa vailla.

Rombo
Käyttäjä

rating 90,000

Huikea kauhuleffa, joka ei nojaa halpoihin jump-scareihin. Juoni ei edes ole kovin vaativa tai monimutkainen (kuten joku väitti), mutta vaatii ehkä sen, ettei selaa puhelinta samalla.

Sisältää harvinaisen vähän kauhukliseitä eikä aikuista katsojaa ehkä juurikaan varsinaisesti pelota. Tunnelma on kuitenkin onnistunut. Erityistä kiitosta saavat kuvauksen ja leikkauksen innovaatiot, joita esitellään lähinnä silloin, kun leffa vielä vaikuttaa peruskauhurainalta.

The Fly92
Käyttäjä

rating 90,000

Hyvä leffa, joka olisi jäänyt kaipaamaan sitä jotakin? Alku vaikutti lupaavalta, jonka jälkeen se lopahti liiaksi odotteluksi ja kliseisyyteen. Ehkä taas vähän yli hehkutettu mestariteos, joka ei ansaitse ihan sitä viittä tähteä! Mutta piristävä lisäys hyvien kauhuleffojen genreen, ja elokuvassa oli loistava musiikki ja näyttelijät.

[Batman]
Käyttäjä

rating 90,000

Jampe_69
Käyttäjä

rating 90,000

keijomies
Käyttäjä

rating 90,000

Kivilärvi
Käyttäjä

rating 90,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 90,000

Parasite
Käyttäjä

rating 90,000

QT
Käyttäjä

rating 90,000

turha_aforismi
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

Hereditary - Pahan perintö
Hereditary - Pahan perintö arvosana 3,50

Hereditary - Pahan perintö (2018)

Alkuperäinen nimi: Hereditary

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
127 min
Ohjaajat:
Ari Aster
Käsikirjoittajat:
Ari Aster
Pääosanäyttelijät:
Alex Wolff, Ann Dowd, Gabriel Byrne, Milly Shapiro, Toni Collette
Maat:
USA
Kielet:
englanti