Pistejakauma

0%

0%

0%

17%

0%

17%

0%

67%

0%

0%

Pisteytykset

rating 80,000

Ludil
Käyttäjä

rating 80,000

Agatha Christien Esirippu, daamin viimeinen Hercule Poirot-kertomus, oli lukukokemuksena aikoinaan hieno ja vaikuttava. Tarinan miljöön takia arvelin, ettei tästä nähtäisi filmiversiota, mutta onneksi Poirot-sarjan tiimi päätti toisin ja toteutti Esiripunkin fanien riemuksi. Kiitos ja kumarrus!

Elokuvasovituksena Esirippu on erittäin uskollinen romaanille. Stoorin tapahtumapaikkana on Styles, mikäpäs muukaan kuin kalmantuoksuinen kartano, jonka kulisseissa vietettiin myös ihka ensimmäinen Poirot-tarina. Koko saagan langat kietoutuvat yhteen, kun päähenkilöinä hääräävät viimeisen kerran David Suchetin invalidisoitunut Poirot ja Hugh Fraserin kapteeni Hastings, jotka ovat ikääntyneitä, harmaapäisiä vanhuksia kumpikin. Kartanolla väijyy jälleen murhaaja, jonka raihnainen viiksimies haluaisi oikeuteen, mutta tarvitsee siihen ystävänsä apua.

Kirjan lukeneena vaikutuin siitä, miten kertomus näytellään juuri niin kuin se romaanissakin tapahtui. Myös mainioiden pääosanesittäjien vahva hahmokemia oli jälleen rautaista, mutta myös liikuttavaa. Koska dramaattinen Esirippu sattuu olemaan lempi-Poirottini, sen näyttävä elokuvasovitus saa täyden arvostukseni.

kisa
Käyttäjä

rating 80,000

mr.random
Käyttäjä

rating 80,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Hercule Poirot: Esirippu laskee
Hercule Poirot: Esirippu laskee arvosana 3,50

Hercule Poirot: Esirippu laskee (2013)

Alkuperäinen nimi: Curtain: Poirot's Last Case

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
89 min
Ohjaajat:
Hettie MacDonald
Käsikirjoittajat:
Agatha Christie, Kevin Elyot
Pääosanäyttelijät:
Anne Reid, David Suchet, Helen Baxendale, Hugh Fraser, John Standing
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti, usa