Arvostelu

Leffan vahvuus piilee tunnelmassa ja uskomattomissa henkilöhahmoissa.

En katso olevani japanilaisen piirroselokuvan ylin ystävä, enkä tätä ennen ollut nähnyt ainuttakaan kyseisen lajin elokuvaa. Ihan mielenkiinnosta ja pari mainosta nähneenä päätin lähteä katsomaan Henkien Kätkemän ja kyllä kannatti!

Henkien Kätkemä kertoo mielikuvitusta pursuavan tarinan Chihiro-tytöstä, jonka perhe uuden kotinsa lähiseutua tutkiessaan törmää autiolta vaikuttavaan markkinapaikkaan. Chihiro saa kauhukseen huomata, että pimeän tultua paikka ei olekaan niin autio ja pian hän joutuu eroon perheestään ja töihin jumalten kylpylään. Chihiron täytyy päästä pois jumalmaailmasta ja pelastaa sioiksi muutetut vanhempansa ja tämä on vasta alkua.

Hayao Miyazagin aiempiin ohjaustöihin kuuluu mm. klassikko Prinsessa Mononoke (jonka varmasti haalin käsiini seuraavaksi) ja Henkien Kätkemä on hänen viimeisin elokuvansa. Se on ollut kotimaassaan aivan käsittämätön hitti ja onkin kohonnut maan tuottoisimmaksi elokuvaksi kautta aikain upottaen mm. Titanicin.

Henkien Kätkemän vahvuus piilee sen tunnelmassa ja uskomattomissa henkilöhahmoissa. Chihiro kohtaa seikkailunsa aikana toinen toistaan värikkäämpiä persoonia kuten kylpylän johtajan, isopäisen lentävän vanhuksen Yubaban, ja hänen jättikokoisen vauvansa Boun. Musiikki, jonka säveltäjää en tiedä on todella kaunista ja täydentää kuvallista antia loisteliaasti. Suosittelen kaikkia heittämään mahdolliset ennakkoluulot nurkkaan ja viihtymään hyvän seikkailun parissa!

nimimerkki: RatedX

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 24.01.2003
Katsottu: Teatterissa

Yliarvostettu.

Raato-A 26.12.2003

rating 50,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
Suuri pakoretki
Suuri pakoretki arvosana 4,25
Suuri pakoretki
Crow
Crow arvosana 3,96
Crow
Jedin paluu
Jedin paluu arvosana 4,19
Jedin paluu

Elokuvan tiedot

Henkien kätkemä
Henkien kätkemä arvosana 4,31

Henkien kätkemä (2001)

Alkuperäinen nimi: 千と千尋の神隠し

Genret:
Anime,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
125 min
Tunnetaan myös nimillä:
Sen to Chihiro no Kamikakushi, Spirited Away
Ohjaajat:
Hayao Miyazaki
Käsikirjoittajat:
Hayao Miyazaki
Pääosanäyttelijät:
Akio Nakamura, Bunta Sugawara, Mari Natsuki, Miuy Irino, Rumi Hiiragi, Ryūnosuke Kamiki, Takehiko Ono, Tatsuya Gashūin, Tsunehiko Kamijō, Yoomi Tamai
Maat:
Japani
Kielet:
japani