Arvostelu

Saagan päätösosa osoittautuu parhaimmimmaksi Potter elokuvaksi.

Voi sisältää juoipaljastuksia!

Loppu on tullut. 10 vuotta (lähes kirjaa orjallisesti noudattanut) kestänyt Harry Potter saaga on saatu päätöksen. Sen lisäksi, että Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset osa 2 päättää hyvin JK Rowlingin mainion ja pitkän saagan, se myös osoittauttuu sen parhaimmaksi lenkiksi. Koskettava ja toiminnallinen elokuva uppoaa katsojaan, etenkin Potter-ja fantasia faneihin. Ohjaaja David Yates sai vihdoin todistaa, että hän on paras Potter ohjaaja.

Lord Voldemort(Ralph Fiennes) on vahvempi kuin koskaan, mutta myös hirnyrkit vähenevät ja nuo kaksi saavat aikaan Tylypahkassa käytävän taistelun, jossa se myös päätyy Potterin(Daniel Radcliffe) ja Voldemortin kohtaamiseen.

Potter elokuvien suurin ongelma on niiden nopea tahti, kun kirjoissa on monta tärkeää kohtaa. Se oli lopulta fiksua jakaa viimeinen kirja kahteen osaan. Etenkin kakkososassa kohtauksia on vähemmän ja viimein tahti pysyy hyvänä koko kaksi tuntisen elokuvan aikana. Elokuvan jokaiseen kohtaukseen syventyy hyvin. Ja on hyvä ettei elokuva kunnioita pilkulleen kirjaa. Lopputaistelultaan kakkospuoli on elokuvana paljon parempi kuin kirja. Lopputaistelu on paljon parempi elokuvassa kuin kirjassa. Efekteistä taikataistelua eikä keskustelua. Loppukohtaus on myös saatu paremmaksi. Kirjakin on silti tosi hyvä.

Yates ohjaa mainiosti. Lähes kaikki näyttelijät tekevät hyvää työtä ja tulkitsevat hahmojaan erinnomaisesti. Erityismaininta Alan Rickmanille. Neville Longbottom(Mattew Lewis) ja useat muut sivuhenkilöt tuntuvat saavan enemmän ruutuaikaa ja oman tarkoituksen. Kaikki hyviä suorituksia. Paitsi Bonnie Wrightin Ginny Weasley. Vaikka hahmo on isossa osassa kirjassa, elokuvassa se ei ole. Hahmon osuuksia on otettu paljon pois ja niissä harvoissa kohdissa näyttelijälle ei voi antaa plussaa sen paremmin kuin miinustakaan. Toinen hutaistu hahmo elokuvassa on Jason Isaacsin Lucius Malfoy. Hahmo (kuten Weasley) on tärkeä henkilö tarinassa. Näyttelijä hoitaa homansa hyvin, mutta mainittu henkilö esintyy kahdessa kohtauksessa ja toisessa vain lyhyesti. Nämä ovat silti vain sivuhenkilöitä tässä mainossa päätösosassa. Ääni-ja erikoistehosteet ovat huippuluokkaa. Ainakin irvetassa tapahtuneet rymistelyt, Tylypahkan taistelu ja Harryn ja Voltemortin taistelu on huippuluokkaa. Elokuvan musiikki on hyvin sävelletty ja vanha tunnarikin välillä saa soida. Ne on hyvin kiinnitetty kohtauksiin joka saa syventymään elokuvaan vilä paremmin. Hyvää työtä Alexanter Despat ja John Williams.

Yhteenveto:
Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2 päättää sarjan sen arvoisesti ja vielä paremmin. Vaikka löytyy muutama pikkuvika, elokuva on silti mainio ja maineensa arvoinen. Näyttelijät, erikoistehosteet, ohjaus ja Käsikirjoitus(vaikka elokuvaa ei voi avioida itsenäiseksi) osuivat nappiin. JK Rowling aloitti, David Yates päätti tämän mahtavan saagan.

Pisteet: rating 90,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 05.03.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,70
Batman ja Pakkasherra
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Suuri pakoretki
Suuri pakoretki arvosana 4,25
Suuri pakoretki

Elokuvan tiedot

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2
Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2 arvosana 3,80

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2 (2011)

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
130 min
Tunnetaan myös nimillä:
Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 - 3D
Ohjaajat:
David Yates
Käsikirjoittajat:
J.K. Rowling, Steve Kloves
Pääosanäyttelijät:
Alan Rickman, Bonnie Wright, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Gary Oldman, Helena Bonham Carter, Maggie Smith, Michael Gambon, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane, Rupert Grint, Tom Felton
Maat:
USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti