Arvostelu

Elokuvan pääpaino ja anti ovat täysin erikoistehosteiden ja kuvakulmakikikkailujen varassa.

Ohi on! Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2 päättää vihdoin Potter-saagan, jota on saanut seurata täydet kymmenen vuotta kahdeksan eri elokuvan muodossa. Elokuvasarjan päättävässä viimeisessä osassa Harry Potterin on tarkoitus saattaa Albus Dumbledoren aloittama helppo tehtävä päätökseen: tuhota Lordi Voldemort lopullisesti!

Elokuvan juoni jatkaa kirjalle uskollista linjaansa kuten edeltäjänsäkin, mutta kerronta on täysin hukassa alusta loppuun. Jokaista lyhyttä toimintakohtausta seuraa kliseinen suutelukohtaus, itkuvirsi tai mikä tahansa tunnelmaa latistava tapahtuma. Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 1 petaa loistavat asetelmat elokuvan toiselle osalle räjäyttää koko potti, mutta kun katsoja vihdoin toivoo saavansa toimintaa tuutin täydeltä, sitä ei tule. Esimerkiksi Tylypahkassa käytävä suuri taistelu hyvisten ja pahisten välillä latistuu katkonaisiin kohtauksiin, eikä kirjassa kuvailtu massiivinen taistelu linnan sisätiloissa pääse oikeuksiina valkokankaalla. Elokuvan efektit ja editointi tekevät siitä visuaalisesti näyttävän näköistä katseltavaa jota aiemmatkin Potter-elokuvat ovat, mutta elokuvan 3D-versiossa 3D-efektit ovat lähes olemattomat, eikä katsoja saa loitsuja päällensä ainuttakaan.

Hahmoista kukaan ei juuri säväytä hyvässä mielessä elokuvan aikana. Daniel Radcliffe unohtaa näytellä Harry Potterin roolissaan ja näyttää kohtauksesta toiseen flegmaattiselta; sama poissaoleva, veltto ilme koko elokuvan ajan. Kuolonsyöjien johtaja Lordi Voldemort vaikuttaa Ralph Fiennesin näyttelemänä lähinnä säälittävältä ja heikolta mutantilta, eikä lainkaan pelottavalta ja julmalta - voittamattomalta hirviöltä. Koko muu näyttelijäkaarti hukkuu näiden kahden epäonnistujan taakse harmaaseen massaan; syy tähän löytyy dialogista, joka ei anna kenellekään mahdollisuutta loistaa.

Harry Potterin ja Lordi Voldemortin viimeinen taistelu elokuvan loppupuolella tiivistää hyvin sen, mistä Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2 :ssa on kyse. Lopputaistelussa päähuomiota eivät suinkaan varasta nämä sankarit, vaan huikaiseva slow motion-editointi, joka näyttää hienolta silmän verkkokalvolla, mutta tappaa täysin tunnelman. Elokuvasarjan loppuhuipennukseksi kaavailtu kohtaus on täydellinen pohjanoteeraus. Kun elokuvan pääpaino ja anti ovat täysin erikoistehosteiden ja kuvakulmakikikkailujen varassa, on tuloksena melko mitäänsanomaton, puuduttava tekele.

Pisteet: rating 40,000

MTP
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 21.07.2011
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Suuri pakoretki
Suuri pakoretki arvosana 4,25
Suuri pakoretki
Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Kenraali
Kenraali arvosana 4,11
Kenraali

Elokuvan tiedot

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2
Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2 arvosana 3,80

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: Osa 2 (2011)

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
130 min
Tunnetaan myös nimillä:
Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 - 3D
Ohjaajat:
David Yates
Käsikirjoittajat:
J.K. Rowling, Steve Kloves
Pääosanäyttelijät:
Alan Rickman, Bonnie Wright, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Gary Oldman, Helena Bonham Carter, Maggie Smith, Michael Gambon, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane, Rupert Grint, Tom Felton
Maat:
USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti