Pistejakauma

1%

4%

3%

9%

17%

25%

22%

10%

3%

6%

Pisteytykset

rating 80,000

Aatu
Käyttäjä

rating 80,000

Mielestäni erittäin viihdyttävä leffa hienoilla toimintakohtauksilla. Van Damme jää kuitenkin Henriksenin ja Vosloon roolisuorituksien varjoon. Vosloon hahmo oli mielestäni kyllä erittäin vittumainen. Toimintakohtaukset oli hienosti tehty, mutta ei niitä hidastuksia joka kohtaukseen olisi tarvinnut tuuppailla. Liian aliarvostettu leffa.

Brutus
Käyttäjä

rating 80,000

John Woo + Van Damme + käärmettä turpiin = laatuviihdettä

Grinch
Käyttäjä

rating 80,000

Kieltämättä viihdyttävä toimintaleffa. Jotenkin jäi kuitenkin vähän tylsäksi tietyt hiljaiset draamaksi jätetyt hetket. Mutta pulujakin nähtiin, vai oliko ne kyyhyksiä?! Joka tapauksessa varsin nimivahva leffa Van Dammen ympärillä. Ja pidin erityisesti Henriksen roolista.

Lassomies
Käyttäjä

rating 80,000

Mitähän tuostakin pitäisi ajatella, kun A-luokan shootout-spesialisti ohjaa B-luokan martial arts -remua. Kliseitä vilisee aina action-perinteiden ohjekirjasta valkattuja ympäristöjä ja pilapiirrospahiksia (aina luotettava Lance Henriksen ja se Muumio-dude, Arnold Vosloo) myöten. Jean-Claude on tietty jääviileä karmeista kiharoistaan huolimatta.
Sitten on näitä aspekteja, joilla ei pitäisi olla mitään tekemistä Woo-leffan kanssa. Voin vain kuvitella tilanteen, kun Woo saa käsiinsä avaimet Universalin varastoihin ja heti on leffassa hevosia (!) ja tivolilaitteita (!) ja nuolia ja moottoripyöriä ja käärmeitä (!) ja juoni, jonka odottaisi ennemmin näkevänsä MacGyverissa. Siinä on ollut mies kuin lapsi karkkikaupassa.
Mutta oli kaikki muu laadultaan kuinka naurettavaa tahansa, se toiminta, se on mestarin kopioimatonta käsialaa: kameraliike on vanhaa tuttua, hidastuksia on yltäkyllin ja kaikki osalliset saavat taatusti tosissaan kipittää ja heittäytyä, kun luodit viuhuu ja kipinä lentää. Tässä muuten huomaa sen, miten Woo tuli toimeen Hong Kongissa sillä, mitä hänellä oli käytössään. Yleensä tähän riittivät muutama vakionäyttelijä, käsiaseet, tekoverta ja pettämätön visio.

John Woon tasolla tämä ei ole parhaimmistoa nähnytkään, mutta silti kyseessä on parempi action-pöräytys kuin useimmilla amerikkalaiskollegoilla. Tämä on aivan mieletöntä tuubaa, mutta mahdoton tästä on olla nauttimattakaan. Se, jos mikä on osoitus Woon ansaitusta maineesta toimintaelokuvien experttinä. Eurooppa-Hong Kong-connection for the win!

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 80,000

Mitä kannattaa odottaa John Woon ohjaamalta Van Damme -elokuvalta 90-luvun alkupuolelta?
Saatanan tiukkaa räiskintää ja turpasaunaa. Hämmästyttävällä tukalla varustettu Jean-Claude potkii naamoja kurttuun ja tyhjentää lippaallisen kuteja äijän rintaan. Hidastusta käytetään miltei jokaisessa tapossa, moottoripyörän selästä ammutaan seisoen, käärmettä lyödään naamaan.. Pelkkää puhdasta nautintoa tämä leffa on.
Lance Henriksen suorittaa äärimmäisen häijyn roolin todella pahana miehenä. Henriksen on niin perkeleen kova, että katsoja alkaa melkein kannustamaan häntä, tietäen kuitenkin, että eihän Dammea kukaan voita. Lopussa Woo-meininki on jotain käsittämätöntä.

Järkyttävän kova elokuva.

Bobo-mies
Käyttäjä

rating 80,000

Hassuvaras
Käyttäjä

rating 80,000

Mighty G
Käyttäjä

rating 80,000

Noose
Käyttäjä

rating 80,000

S.M.F
Käyttäjä

rating 80,000

Tomppa76
Käyttäjä

rating 80,000

vallu_87
Tähtääjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Hard Target
Hard Target arvosana 2,94
Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
1993
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Chuck Pfarrer
Pääosanäyttelijät:
Arnold Vosloo, Jean-Claude Van Damme, Kasi Lemmons, Lance Henriksen, Wilford Brimley, Yancy Butler
Maat:
USA
Kielet:
englanti