Arvostelu

Enpä ole tainnut koskaan nähdä jatko-osaa, joka yhtä kirjaimellisesti jatkaa ykkösosaa.

Laurie Strode(Jamie Lee Curtis) sai siis kärsiä Michael Myers nimisen psykopaatin ahdistelusta Halloweenina. Haddonfieldiin ilmestynyt tappaja ei ole kumminkaan jättänyt meitä vaan jahtaa yhä eläimellisellä tavalla Laurieta, joka kiidätetään sairaalaan. Kyse on siis samasta Halloweenista elokuva-ajassa ja mukana on edelleen Donald Pleasencen Dr. Sam Loomis ja teurastettujen Laurien frendien tilalle on hommattu sairaalan kuhertelevat hoitsut ja ambulanssikuskit. Yö sairaalassa voi siis alkaa. Skalpellit, tiputuslaitteet, kylvetystilat ja monet muut paikat saavat uuden käyttömerkityksen.

Enpä ole tainnut koskaan nähdä jatko-osaa, joka yhtä kirjaimellisesti jatkaa ykkösosaa. Temppu on minulle leffan iästä huolimatta uusi ja se toimii yllättävän hyvin. Tästä eteenpäin jatko-osat olivatkin lähes kompostikamaa oli temppu sitten mikä tahansa.

John Carpenterin on syrjäyttänyt ohjauspallilta Rick Rosenthal, joka kumminkin jatkaa hyvin samanlaisella ohjaustyylillä. Mickey-poju laitetaan kaikkialle kuvaruudun kulmiin ja leffa koostuu lähes kokonaan osioista, kun joku teini... noh, "teini" hortoilee yksinään ja kaikkialta kuuluu koko ajan pientä rapinaa. Tämä toistaa itseään koko elokuvan ajan, mutta silti osaa pitää katsojan edes jonkinlaisessa jännityksessä. Vaikka et edes välittäisi kuka joutuu viillokiksi sueraavana. Musiikki on suoraan ensimmäisestä osasta "kopioitua" joten sitä ei ainakaan sovi moittia.

Jamie Lee Curtisin edellisen osan suht. koht. vahva ja äidillinen hahmo vaihtuu tässä osassa nyyhkytäväksi ja laahaavaksi rooliksi aivan kuin nykypäivän splatter/slasher/gore-leffoissa. Se on todella ärsyttävää, mutta pitäähän Mickeyllä olla jotain mahdollisuuksia, kun juokseminen ei ainakaan käy päinsä. Tämä on Michael Myersin ainoa erikoisuus muiden massamurhaajien joukossa ja Mickey on toiseksi kiinnostavin hahmo koko leffassa. Kukako on numero uno? No, Donald Pleasence. Ukko jatkaa samaa roolia kuin edellisessäkin osassa, mutta todella hyvällä taidolla. Siinä on mies, joka osaa vakuuttaa katsojan murhaajan hulluudesta. Samalla saa tietoa vähän Mickeyn menneisyydestä, josta paljastuu elokuvan aikana aikamoinen pommi.

Mitä jää käteen Halloween II:sta? Noo, ihan kelpo jatko-osa viimeinen niitti Michael Myersin tulevalle elokuvasarjalle. Ihmetyttää vain se miten Mickey pystyi palaamaan seuraaviin osiin, kun "kuolema" näytti todella lopulliselta. No, ainahan joku keino keksitään rahantakomiselle. Ai, niin ja toteamus, että sairaala tarjoaa paljon paremmat puitteet verilöylylle kuin Perjantai 13. päivän leiri, joka ilmestyi vuonna 1980 eli vuotta aikaisemmin.

Pisteet: rating 60,000


Vieras Arvosteltu: 07.11.2003
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Child's Play
Child's Play arvosana 3,59
Child's Play
Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja
Nosferatu
Nosferatu arvosana 3,95
Nosferatu
Frankensteinin kirous
Frankensteinin kirous arvosana 3,88
Frankensteinin kirous

Elokuvan tiedot

Halloween II - Tappajan paluu
Halloween II - Tappajan paluu arvosana 3,67

Halloween II - Tappajan paluu (1981)

Alkuperäinen nimi: Halloween II

Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
1981
Pituus:
92 min
Tunnetaan myös nimillä:
Halloween II: The Horror Continues, Halloween II: The Nightmare Isn't Over!
Ohjaajat:
Rick Rosenthal
Käsikirjoittajat:
Debra Hill, John Carpenter
Pääosanäyttelijät:
Dick Warlock, Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Lance Guest
Maat:
USA
Kielet:
englanti