Pistejakauma

1%

1%

2%

5%

4%

18%

19%

34%

9%

8%

Pisteytykset

rating 30,000

ratisti
Käyttäjä

rating 30,000

Teknisesti hyvin tehtyä sontaa.

Visailija
Käyttäjä

rating 30,000

No olipas kyllä kehno tekele seitsemän Oscarin voittajaksi. Toki voittokategoriat olivat ihan oikeutetuja, mutta elokuvallisena kokonaisuutena tämä on melkoista jöötiä.

Sandra Bullockin esittämä Ryan Stone on ensimmäistä kertaa avaruudessa oleva astronautti, jonka ensimmäinen avaruusvisiitti saattaa hyvinkin jäädä viimeiseksi. Avaruusromun tuhotessa Stonen avaruussukkulan, on hän yhdessä veteraani-astronautti Matt Kowalskyn (George Clooney) kanssa ainoa eloonjäänyt ja maan kamaralle pitäisi jollain keinolla päästä.

Tästä seuraa uskomaton määrä huonoja sattumia ja täpäriä tilanteita upeassa avaruusmiljöössä. Tai siis upeassa siinä tapauksessa, että tämän olisi aikanaan nähnyt 3D:nä isolta kankaalta. Nyt Netflixistä ja tietokoneen ruudulta katsottuna elokuva ei oikein onnistu olemaan mitenkään erityisen näyttävä ja katsojan mykistäminen ympäristön upeudella ei onnistu.

Kun visuaalisesti ei onnistuta sävättämään, niin sisällön olisi syytä olla rautaa. Mitä se ei tässä tapauksessa ole. Bullock on toki hyvä, mutta Clooneyn hahmo on, noh hyvin Clooneymainen, eikä vitsaileva hurmuri oikein sovi kyseiseen tilanteeseen. Hahmoja ei myöskään syvennetä tarpeeksi, jotta heistä jaksaisi välittää pätkän vertaa. Tarina etenee lähinnä niin, että Stonen eteen tulee ongelma, tämä selviää siitä täpärästi vain huomatakseen joutuneensa huonon tuurin takia jälleen uuden ongelman eteen. Tätä toistetaan muutaman kerran ja sitten elokuva onkin jo ohi. Jännityskerroin keikkuu tiukasti siellä nollan tuntumassa alkua lukuun ottamatta. Mukana on toki vielä pari hyvin kliseistä ratkaisua, jotka eivät ainakaan vähennä sisällön puisevuutta.

Teatterissa katsottuna olisi voinut saada tähden tai puolikkaan enemmän, mutta olisi silti jäänyt sisältönsä takia keskivertoa heikommaksi suoritukseksi.

xxcromxx
Käyttäjä

rating 30,000

Silmä lepäsi elokuvan parissa ja näyttelijätkin tekivät hyvän työn. Mutta käsikirjoitus oli valitettavasti taas kerran laadittu tukemaan erikoistehosteita, eikä päinvastoin.

Amis
Käyttäjä

rating 30,000

Edelweiss
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Gravity
Gravity arvosana 3,59
Genret:
Sci-fi,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Alfonso Cuarón
Käsikirjoittajat:
Alfonso Cuarón, Jonás Cuarón
Pääosanäyttelijät:
George Clooney, Sandra Bullock
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti