Arvostelu

Tämä nyt ei vain uppoa...

Leffa sijoittuu aikaan ennen toista maailmansotaa, Englantiin. Joukko rikkaita ja ylhäisiä englantilaisia saapuu viettämään viikonloppua Sir. William McCordlen kartanoon. Yläkerroksissa asuvat itseään täynnä olevat pohatat, ja alakerrassa yötä päivää puurtavat palvelijat. Päivällä syödään suureellinen päivällinen, juodaan teetä, keskustellaan ja metsästetään. Yöllä isäntä kuolee, ja hänet löydetään veitsi rinnassaan. Poliisi ei anna vieraiden poistua. Alkaa arvuutteleminen, kuka on murhaaja.

Gosford Park on hienosti tehty elokuva. Ohjaus toimii hyvin, näyttelijät vetävät roolinsa mukavasti jne. Mutta leffan ongelmia ovat tylsyys ja pituus. Mitään ei tapahdu. Takakannessa sanotaan että kyseessä on murhatrilleri. Se on harhaanjohtamista... draama tämä ennemminkin on. Välistä tunnelma on viihdyttävä, ja alku on kiinnostava. Kaikki edellytykset hyvälle leffalle. Valitettavasti elokuva kestää liian pitkään, koska siinä ei tapahdu mitään. Pituus ei haittaisi, jos jotakin tapahtuisi, vaan kun ei tapahdu.

Murhaa pohjustellaan pari tuntia, sitten se tapahtuu. Selvittelyt ovat nopeat ja löyhät, loppu jää auki. Toki on mukavaa että katsoja saa hieman itse pähkäillä, mutta se vaatisi, että koko leffa olisi mielenkiintoinen, ehkä tragikomedinen jne. Kuten American Beauty.

Ehkä olen moukka, mutta tämä nyt ei vain uppoa... ei ei. Ylistetty, palkittu, mutta turhaan. Kaksi pistettä on maksimi.

Pisteet: rating 40,000

Raato-A
Tykittäjä, 484 arvostelua
Arvosteltu: 20.06.2003
Katsottu: VHS

rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,05
Iivana Julma II
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta arvosana 4,43
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs

Elokuvan tiedot

Gosford Park
Gosford Park arvosana 3,41