Arvostelu

Klassikko, joka ansaitsee mahtavan maineensa ja täydet pisteet.

Jonkin aikaa sitten löysin täältä tämän paljon kehutun seikkailun, ja sitten piti heti ostaa. Täytyy sanoa että oli hyvä päätös pistää rahat tähän filmiin. Tulihan tästä paljon myöhemmin myös amerikkalainen versio, mutta en usko että se on ollenkaan niin hyvä kuin tämä.

Elokuva alkaa kun pari suurta alusta katoaa mystisesti merellä. Siitä tietenkin käynnistyy etsinnät, ja jotkut alkavat jo uskoa suoraan että Godzilla on herännyt henkiin. Kun hirviö näyttäytyy kokonaan, niin siitäkös sitä kaaosta syntyy. Elokuva yrittää selvästi kertoa, ettei ihmisen ikinä kannata yrittää leikkiä jumalaa. Ja kun ydinkokeita jatketaan, saa ihminen rangaistuksensa.

Godzilla on selvästi vastalause ydinaseita ja sotia vastaan, ja sen takia arvostan tätä elokuvaa vieläkin enemmän. Erikoistehosteetkin ovat hyviä, eivätkä näytä kovinkaan hassuilta vielä tänä päivänäkään. Godzillakin on aikaan nähden hyvin tehty ja kyllä sen aikaansaamat tuhot ovat aikamoiset. Liekit ja sähkön rätinä oli kaupungintuhoamiskohtauksessa aika hurjaa katsottavaa.

Aivan ehdottomasti tämä alkuperäinen Godzilla on klassikko, joka ansaitsee mahtavan maineensa ja täydet pisteet. Näyttelijäntyö on pääasiassa hyvää, vaikka jotkut ovatkin vähän pökkelöitä. Ohjaaja tekee myös hyvää työtä, eikä muutenkaan koko elokuvassa ole juuri mitään huonoa. Suosittelen tätä kaikille elokuvien ystäville, jotka pitävät tärkeimpänä sitä sisältöä ja tarinaa, eivätkä pelkkiä erikoistehosteita.

Pisteet: rating 100,000

vomppa_98
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 20.02.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Punainen sika
Punainen sika arvosana 3,88
Punainen sika
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas
Jedin paluu
Jedin paluu arvosana 4,19
Jedin paluu

Elokuvan tiedot

Godzilla
Godzilla arvosana 3,64

Godzilla (1954)

Alkuperäinen nimi: ゴジラ

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1954
Pituus:
96 min
Tunnetaan myös nimillä:
Gojira
Ohjaajat:
Ishirō Honda
Käsikirjoittajat:
Ishirō Honda, Shigeru Kayama, Takeo Murata
Pääosanäyttelijät:
Akihiko Hirata, Akira Takarada, Momoko Kôchi, Takashi Shimura
Maat:
Japani
Kielet:
japani