Arvostelu

Vaikka Ghostbusters ei olekaan erityisen naurettava, niin se on silti kulttielokuva.

Elettiin vuotta 1984 kun Ivan Reitmanin Ghostbusters ilmestyi. Ja sehän on hieno komedia, joka on hyvä nähdä. Vaikka Ghostbusters ei olekaan erityisen naurettava, niin se on silti kulttielokuva, ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Venkman (Bill Murray), Stanz (Dan Aykroyd) ja Spengler (Harold Ramis) saavat potkut yliopistolta. He keskittävät energiansa haamujen jahtaamiseen, ja perustavat haamujengin. Mukaan liittyy myös herra Zeddemore (Ernie Hudson). Aluksi heitä ei uskota, mutta pian alkaa tuuli kääntyä. . . . .

Juonihan on hyvä. Ei kovin omaperäinen, mutta hyvä. Käsikirjoittajat tekevät hyvää työtä, ja ovat muotoilleet mahtavia kohtauksia. Erityisesti alun kirjastokohtaus on upea. Kaikki neljä päänäyttelijää vetävät hommansa hyvin läpi, mutta muiden ylle nousevat Dan Aykroyd ja Bill Murray, joiden rooleja voi kutsua legendaarisiksi. Mutta ylipäätään kaikki näyttelijät ovat hyviä, ja Ivan Reitman on todella hyvä ohjaaja.

Erikoistehosteet ovat mahtavia, ja haamut saavat lähinnä nauramaan, mutta tämähän on komedia. Räjähteet paukkuvat loppukohtauksissa hienosti, mutta missään vaiheessa ei mennä liian pitkälle. Musiikkikin on ihan hyvää, muut kappaleet ovat vain keskivertoja, mutta valikossakin soiva tunnuskappale on upea. Ja jää herkästi soimaan päässä.

Pisteet: rating 90,000

vomppa_98
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 22.04.2008
Katsottu: Kotona

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,92
Blade Runner 2049
Smoke
Smoke arvosana 3,77
Smoke
Berliinin taivaan alla
Berliinin taivaan alla arvosana 4,07
Berliinin taivaan alla
Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump

Elokuvan tiedot

Ghostbusters - haamujengi
Ghostbusters - haamujengi arvosana 3,68

Ghostbusters - haamujengi (1984)

Alkuperäinen nimi: Ghostbusters

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1984
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Ivan Reitman
Käsikirjoittajat:
Dan Aykroyd, Harold Ramis
Pääosanäyttelijät:
Annie Potts, Bill Murray, Dan Aykroyd, David Margulies, Ernie Hudson, Harold Ramis, Rick Moranis, Sigourney Weaver, Slavitza Jovan, William Atherton
Maat:
USA
Kielet:
englanti