Arvostelu

Ei mielestäni aivan pärjää ensimmäiselle osalle, mutta upea elokuva silti.

Mamoru Oshii teki mitä pitikin. Loistavan jatko-osan alkuperäiselle Ghost in the Shell -elokuvalle. Kun ensimmäisen kerran näin GitS:n muutamia vuosia sitten, olin kuin palikalla (tai isolla klapilla) päähän lyöty. Ensimmäisiä anime-elokuvia mitä katsoin, mutta se joka on parhaiten mieleeni jäänyt. Ghost in the Shell 2: Innocence on erinomainen elokuva. Visuaalisesti hyvin saman tyylinen kuin edeltäjänsä, kaunis, värikäs ja mystinen. Ensimmäisestä osasta tuttu teema, japanilaisen naiskuoron laulamana, hieman muunneltuna. Tämä ja elokuvan koko ääniraita tuo elokuvaan haamumaisen tunnelman jota ei muista elokuvista löydy. Ensimmäisessä osassa valokuvassa esitelty suloinen Gabriel-niminen Basset Houndkin on jatko-osaan saatu mukaan ja vielä melko nerokkaaseen rooliin. Kuulemma Oshiilla on itsellä saman niminen ja rotuinen koira ja tämä onkin saanut osansa elokuvan krediiteistä olemalla ääninäyttelijänä elokuvassa esiintyvälle koiralle. Nerokasta!

GitS 2:sen tarina on melko lailla monimutkaisempi ja sekavampi kuin edeltäjässään. Se, että tämä oli mielestäni sekava, johtuu kuitenkin suurelta osalta varmasti siitä, että katsomani versio oli japanin kielinen jossa oli englanninkielinen tekstitys. Välillä ruutuun tuli kerralla viisikin riviä tekstiä ja kun olit päässyt ensimmäisen rivin loppuun niin ruutuun tuli seuraava tekstiryöppy. Siksi uskonkin että kun tästä tulee englanniksi dubattu versio, sen myötä tarina avautuu lopulliseen muotoonsa.

Antiterroristiyksikkö osasto yhdeksikön Bateau ja Togusa juoksevat gynoidien (viettelykseen ohjelmoituja naisrobotteja) perässä, koska muutama näistä on mennyt sekaisin ja alkanut murhata ihmisiä. He ottavat yhteyttä Kim-nimiseen mieheen, joka on cyborgien ja robotiikan asiantuntija, saadakseen vastauksia tapahtuneisiin murhiin.

Aluksi tavallisen piirrostyylin ja tietokoeella tehdyn sekoituksen jälki vaivasi hieman. Mutta pian siihen tottui ja huomasi kuinka uskomattoman hienoja maisemia tällä yhteisellä tekniikalla oli tehty. Silmiä hivelevän kaunista katsottavaa. Toimintaa on vähemmän kuin ykkösosassa, mutta minua se ei haitannut.

Suosittelen ehdottomasti ensimmäin Ghost in the Shell -elokuvan pauoloihin jääneille ja muuten animesta pitäville ihmisille. Näitä taustoja omaavillekin ihmisille tämä toki on loistavaa viihdettä. Ei mielestäni aivan pärjää ensimmäiselle osalle, mutta upea elokuva silti.

nimimerkki: Population1

Pisteet: rating 80,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 01.10.2004
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,29
Tule ja katso
American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän

Elokuvan tiedot

Ghost in the Shell 2: Innocence
Ghost in the Shell 2: Innocence arvosana 3,53

Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)

Alkuperäinen nimi: イノセンス

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
99 min
Tunnetaan myös nimillä:
Innocence
Ohjaajat:
Mamoru Oshii
Käsikirjoittajat:
Mamoru Oshii, Masamune Shirow
Pääosanäyttelijät:
Akio Ôtsuka, Atsuko Tanaka, Kouichi Yamadera, Naoto Takenaka, Tamio Ôki, Yutaka Nakano
Maat:
Japani
Kielet:
japani