Arvostelu

Taistelukohtaukset ovat todella hienosti toteutettuja eikä Leen potkuilta taida loppujen lopuksi säästyä yksikään pahis.

Vaikka Bruce Leen kuolemasta olikin ehtinyt vieriä jo viisi vuotta tehtiin hänelle silti aiemmin hylätty projekti jolloin Lee jo aiemmin oli näytellyt leffan useammat kohtaukset. Kohtauksiin joidenka filmaamisiin Lee ei ollut ottanut aikaisemmin osaa korvattiin hyvin hänen näköisillä sijaisnäyttelijöillä, joilla heidän kohtauksissaan oli päällä jonkinlainen valepuku.

Bruce Lee esittää leffassa käytännössä itseään. Kaverin roolinimi on Billy Lo ja hän on taisteluleffojen kansainvälinen stara. Lo alkaa olla jo sen verran kuuluisa jätkä, että paikallinen mafiapomo Dr. Land (Dean Jagger) kiinnostuu hänen "omistamisestaan" eli Billyn pitäisi jatkossa kulkea mafian pillin mukaan, eikä heppu aio tätä tietenkään sulattaa. Tylyyn tarjoukseen "allekirjoita tai kuole" vastaa Lo muutamilla nyrkeillä ja potkuilla, mutta hommastahan ei näin helpolla kuitenkaan pääse. Pian tätä seuraavan murhayrityksen jälkeen Lee ilmoitetaan julkisesti kuolleeksi, mutta toivuttuaan kohtalokkaasta pistoolin laukauksesta lähtee hän erilaisissa valepuvuissa kostamaan leffan hyvin jamesbond-maisille pahiksille.

Meikäläiselle Game of death on toistaiseksi ainoa ja ensimmäinen Bruce-leffa minkä näin, mutta kunnon potkuleffaa tästä hainkin joten vuokraamon hyllyltä napattu lätty ei siis missään vaiheessa pettänyt. Juonellisestihan tämä aika ontto elokuva on, mutta draamaa sisältäviä toimintatrillereitä hyvien näyttelijäsuoritusten kera sisältäviä leffoja hakevat tuskin suuntaavatkaan herra Leen puoleen. Sanomatta siis selvää on, ettei leffa tosiaan sisällä huikeita suorituksia näyttelijöiden puolelta eikä reilusti yli kaksimetristä korispelaaja Abdul-Jabbaria lukuun ottamatta huomio ei kohdistukaan kehenkään muuhun kuin itse Leehen. Pienistä cameo-rooleista on kuitenkin bongattavissa sellaisia nimiä kuin Chuck Norris ja Martial Law-sarjasta tuttu Sammo Hung.

Taistelukohtaukset ovat todella hienosti toteutettuja eikä Leen potkuilta taida loppujen lopuksi säästyä yksikään pahis. Jokainen voi varmasti kannesta jo päätellä loppuratkaisun joten edellinen paljastus ei liene ketään haittaavan. Pari mielenkiintoista juttua löytyy myös koskien Tarantinon Kill Billejä kuten Bruce Leen keltainen taistelupuku, joka ilmaantuu leffaan ensimmäisen tunnin jälkeen (suurin piirtein identtinen Thurmanin puvun kanssa) ja Pai-Mein ulkonäkö on todennäköisesti saanut alkunsa tästä leffasta.

Leffan on ohjannut Robert Clouse, joka ohjasi Leen viimeisen elokuvan Enter the Dragonin saaden tähän pientä avustusta Sammo Hungilta ja Leelta itseltään suoriutuu hommastaan kohtuullisen hyvin eikä jätä paljon moittimisen varaa. Käsikirjoitus on mitä on, mutta pääasiahan on, että Lee potkii Kareem Abdul-Jabbaria ja kumppaneita ympäri korvia. Hyvää toimintaa hakeville Game of death on ehdottomasti passeli valinta.

nimimerkki: JohnRambo

Pisteet: rating 80,000

JohnRambo
Käyttäjä, 71 arvostelua
Arvosteltu: 31.12.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Hurja joukko
Hurja joukko arvosana 4,14
Hurja joukko
Häjyt
Häjyt arvosana 4,02
Häjyt
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous arvosana 4,19
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous
Die Hard - Koston enkeli
Die Hard - Koston enkeli arvosana 3,89
Die Hard - Koston enkeli

Elokuvan tiedot

Panoksena kuolema
Panoksena kuolema arvosana 2,69

Panoksena kuolema (1978)

Alkuperäinen nimi: Game of Death

Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
1978
Pituus:
102 min
K18
Ohjaajat:
Bruce Lee, Robert Clouse, Sammo Hung Kam-Bo
Käsikirjoittajat:
Bruce Lee, Jan Spears
Pääosanäyttelijät:
Bruce Lee, Colleen Camp, Dean Jagger, Gig Young, Hugh O'Brian, Kareem Abdul-Jabbar
Maat:
Hongkong, USA
Kielet:
englanti, mandariinikiina, kantoninkiina