Arvostelu

Tästä ei kauhuleffa enää paremmaksi mene!

Kauhuleffat ovat olleet syrjässä jo aika kauan Hollywoodissa - mitään kunnollista suuren luokan kauhuspektaakkelia ei oltu tehty vuosiin. Sitten elvytettiin idea tuoda kaksi kaikkien aikojen pelätyimmistä ja julmimmista murhaajista valkokankalle, taistelemaan keskenään. Murhaajathan olisivat tietenkin Elm Streetin kauhu; Painajaisten herra Freddy Krueger sekä Camp Crystal Laken oma legenda ja "Freakshow" Jason Voorhees. Ideaa oli yritetty saada läpi liki 15 vuotta, ennenkuin Ronny Yu, yhteistyössä New Line Cineman kanssa, otti haasteen vastaan. lopputulos on positiivinen, eikä vähintään yllättävä!

Freddyllä on jo pitkään ollut ongelma. Elm Streetillä on ollut rauhallista jo kauan, koska mielipuolinen veitsisormi ei ole päässyt riehumaan varomattomien teinien uniin. Tämä johtuu aikuisten päätöksestä sulkea Freddy syrjään ja tehdä kaikkensa suojellakseen lapsiaan verenhimoiselta pizza-naamalta. Moni teineistä on suljettuna psykiatriseen sairaalaan, jossa heille syötetään unien näkemisen estäviä pillereitä. Tämän lisäksi he eivät saa pitää mitään yhteyttä ulkopuolisiin.

Kuten hyvin voi ymmärtää, pirullinen pizza-naama janoaa uutta verta eikä tyydy tilanteeseen, vaan päättää ottaa sen omiin käsiinsä. Tunkeutumalla psykoottisen Perjantai 13. tutun Jason Voorhees-murhaajan uniin tämä herättää Camp Crystal Laken legendaarisen murhaajan ja laittaa tämän machetteineen töihin. Suunnitelma ei kuitenkaan oikein suju odotetulla tavalla, kun Jason on päässyt veren makuun, teurastamiselle ei näy loppua. Freddy huomaa pian että asialle on tehtävä jotain, ennenkuin Jason tekee selvää kaikista Elm Streetin ihmisistä, jättämättä Fredylle ketään tapattavaa!

Murhanhimoisen painajaisten herran lisäksi myös joukko päättäväisiä teinejä, joihin kuuluu m.m. ujo Lori (Monica Keena), itsevarma Kia (Kelly Rowland), Lorin poikaystävä Will (Jason Ritter) sekä nörtti Linderman (Christopher G. Marquette) päättävät taistella Jasonia ja myös Freddyä vastaan. Ongelmana on vain se että he auttamatta joutuvat murhaajien väliin, keskelle verilöylyä.

Helvetti on sananmukaisesti päästetty iri Freddyn ja Jasonin kohdatessa ja käydessä raivokkaaseen taisteluun pelon herruudesta ja paremman murhaajan tittelistä, jonka yhteydessä veren virtaaminen, teurastus, ilkeä sarkasmi (pääosin Freddyn suusta) ja painajaiset eivät näe loppuaan! Mutta loppujen lopuksi; kumpi voittaa? Freddy vs Jason - place your bets!

Freddy vs. Jason on antanut kauhuleffa-faneille kerrassaan uuden palvomisen kohteen. Monen vuoden odotuksen jälkeen legendaariset bad boyt kohtaavat unohtumattomassa ja tajunnan räjäyttävässä mittelössä, joka on vailla vertaa! Katsoja kiinnittää leffassa varmaankin eniten huomiota mahtaviin erikoistehosteisiin ja visuaaliefekteihin - visuaalisestihan filkka on loistavasti toteutettu ja omaa luokkkansa!

Taistelukohtaukset ovat kerrassaan mahtavia ja viimeinen, ratkaiseva taistelu Camp Crystal Lakessa on ilmiömäinen ja ihailtavasti toteutettu! Hienon loppusilauksen luo mahtava musiikki, jonka joukossa on loistavia, mutta vähemmän tunnettuja bändejä, kutenpa esim. Spineshank, Mushroomhead ja Ill Nino. Ill Ninon "How can I Live" on kuitenkin ehdottomasti leffan paras biisi - se antaa hienon metallin säväyksen filkalle.

Roolisuoritukset ovat ihan hyviä, ja luonnollisestihan Robert Englund on paras, toteuttaen pirullisen Kruegerin roolia. Ei ihme että sama äijä on esittänyt samaista veitsisormea kaikissa Elm Street-leffoissa - aina 80-luvun alusta saakka! Freddyn pureva sarkasmi ja sivukommentit, sekä huvittavat toilaukset antavat myös hyvän lisämausteen raaoille yhteenotoille Jasonin kanssa. Vähäpuheista Jasonia piti alunperin esittää Kane Hodder, mutta tämän saadessa potkut, Hodderin stuntmies Kirzinger sai roolin. Kelly Rowlandin suoritus oli muitten "teinien" tavoin kohtalainen, mutta ehkä leffa-ala ei ole hänen alansa.

Olen aina ollut Freddy-fani, mutta tämä leffa ylitti kyllä täysin odotukseni ja löi laudalta kaikki Elm Street-leffat!! Mutta ovatkohan Freddy ja Jason vielä valmiita lepäämään vetisessä haudassaan...? Kauhuleffan-faneille ehdoton valinta - tästä ei kauhuleffa enää paremmaksi mene! En kuitenkaan suosittele heikkohermoisille tai verenkammoisille - jättäkää suosiolla katsomatta!!!

Welcome to my nightmare!!!

nimimerkki: Captain Dawn Turner

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 24.12.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Lupin III: Cagliostron linna
Lupin III: Cagliostron linna arvosana 3,81
Lupin III: Cagliostron linna
The Lighthouse
The Lighthouse arvosana 4,11
The Lighthouse
Heat - ajojahti
Heat - ajojahti arvosana 4,20
Heat - ajojahti
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession

Elokuvan tiedot

Freddy vs. Jason
Freddy vs. Jason arvosana 3,46
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
97 min
K18
Ohjaajat:
Ronny Yu
Käsikirjoittajat:
Damian Shannon, Mark Swift
Pääosanäyttelijät:
Chris Marquette, Jason Ritter, Kelly Rowland, Ken Kirzinger, Monica Keena, Robert Englund
Maat:
USA
Kielet:
englanti