Pistejakauma

3%

4%

5%

9%

10%

21%

20%

17%

5%

5%

Pisteytykset

rating 30,000

Kurt
Käyttäjä

rating 30,000

Muistelin että tää oli jopa ihan hyväkin kauhuleffa, mutta uusintakatselu toi aivan uusia tuntemuksia. Leffan ensimmäinen tunti on täysin turha, ja ainoastaan lämmittelyä F:n ja J:n yhteenottoa varten. Ja ne teininäyttelijät..kaikki ovat täysin hirveitä rooleissaan. Leffa ikään kuin tuntuu yrittävän olla tahaton komedia, mutta ei pysty siihenkään. Yksi piste Englundista, ja puolikas musiikeista ja kivoista kannuista.

M16
Käyttäjä

rating 30,000

Viihdyttäväksi tarkoitettu teinislasher Freddy vs. Jason ei onnistunut kuin haukotuttamaan ja aiheuttamaan jatkuvaa kellon vilkuilua. Pikkutopeissa juoksentelevat ja kirkuvat teinit ja Freddyn hauskoiksi tarkoitetut, mutta vain myötähäpeän tunnetta aiheuttavat vitsit eivät onnistuneet edes hymyilyttämään. Elokuvan ainoa valopilkku oli Jasonin teurastus kohtaukset, mutta nekään eivät yksin riittäneet pelastamaan tätä täysin turhaa tekelettä.

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 30,000

Kaikin puolin yliarvostettu elokuva. Eihän tämä karmeimmasta päästä ole, mutta tämä ei väkivaltaisuudestaan ja verisyydestään huolimatta ole millään tavalla kauhuleffa. "Viihdyttävästä slasherista" ei ole tietoakaan, ja taustalla pauhaa karmea nu/alternative-metal. Loistoesimerkki siitä, mitä tapahtuu kun onnistuneesta leffasarjasta lypsetään kaikki kuiviin. Näyttelijät ja toimintakohtaukset ovat ehkäpä leffan ainoat hyvät puolet, mutta muuten... en suosittele, vaikka onkin tehty kieli poskessa.

X-tyyppi
Tykittäjä

rating 30,000

Ensinnäkin, jos laittaa kaksi fanien rakastamaa hahmoa tappelemaan keskenään, on hankala antaa toisen voittaa, koska tämä saattaa loukata toisen fanikunnan tunteita. Toisekseen, tämä kamppailu on tuomittu olemaan aina epäreilu ja niin ollen täysin mielenkiinnoton. Jos Freddy vie Jasonin unimaailmaan, hanskakäsi dominoi. Jos Freddy kiskaistaan todellisuuteen, kuolematon lätkämaski vie voiton.

Ikävä kyllä Freddy vs. Jasonin suurin kompastuskivi ei ole huono lähtökohta vaan uskomattoman mielikuvitukseton toteutus. Mitään mullistavaa ei ole tarjolla. Freddyn luomat painajaisnäyt ovat tylsyyden huippu, mikä on CGI-aikana todellinen pettymys. Niin ollen Jason joutuu pitämään tasoa yllä, ja tekee tämän parilla näyttävällä tapolla. Pelota tosin ei pätkääkään, mikä varmaan johtuu hahmojen bimboudesta ja tilanteiden tasapaksuudesta. Alussa homma vaikuttaa vielä itseironiselta, mutta pian yritetään todella halpaa kauhua. Peloissaan olevaan teiniin törmää kulman takaa joku – äkkiä, kovaa räikäävä äänipelote! – mutta se onkin vai joku kaveri, taas. Hahmot selittävät tönköllä dialogilla ääneen, mitä tekevät ja ajattelevat, vaikkei tähän olisi mitään syytä.

Kun kaksi kauhuikonia lopulta kohtaavat, pitää sitä korostaa huonolla rock-/metallimusiikilla. Sontaa, vaikka Ronny Yu pari piristysruiskejaksoa valkokankaille loihtiikin. Silti on mahdotonta uskoa, että sama kaveri sai kotimaassaan Kiinassa aikaiseksi kolme vuotta myöhemmin niin rauhallisella yleistunnelmallaan kuin näyttävällä toiminnallaan loistavan Fearlessin.

AndreW
Käyttäjä

rating 30,000

Bewlay
Käyttäjä

rating 30,000

GeGGuLi
Käyttäjä

rating 30,000

jahu
Käyttäjä

rating 30,000

John Smith
Käyttäjä

rating 30,000

Kamigunn
Käyttäjä

rating 30,000

kassu10
Käyttäjä

rating 30,000

Kaz
Käyttäjä

rating 30,000

ms
Käyttäjä

rating 30,000

rollejokinen
Käyttäjä

rating 30,000

samuellaukkanen
Käyttäjä

rating 30,000

SickFuck
Käyttäjä

rating 30,000

TheNameless
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Freddy vs. Jason
Freddy vs. Jason arvosana 3,46
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
97 min
K18
Ohjaajat:
Ronny Yu
Käsikirjoittajat:
Damian Shannon, Mark Swift
Pääosanäyttelijät:
Chris Marquette, Jason Ritter, Kelly Rowland, Ken Kirzinger, Monica Keena, Robert Englund
Maat:
USA
Kielet:
englanti