Arvostelu

Tätä elokuvaa voi suositella erityisesti ns. nyyhkyelokuvien faneille.

Tulipahan nähtyä taas. Siis kuinkahan monetta kertaa. Se täytyy myöntää; Forrest Gump on lähellä niin täydellistä kuin elokuva vain voi olla. Elokuvan itse päähenkilö on Forrest (Tom Hanks), hieman ikäisistään kehityksessä jäljestä oleva tenava. Elokuva kertoo hänen elämäntarinansa. Matkan varrella hän tutustuu moniin henkilöihin, mm. erääseen tyttöön, Jennyyn (Robin Wright Penn) ja silloiseen Yhdysvaltojen presidenttiin.

Hän kertoo tarinaansa eräällä bussipysäkillä monelle viereen istuvalle. Jotkut tosin eivät usko hänen olevan se "kuuluisa" Forrest Gump. Forrest ei tosin siitä välitä, vaan jatkaa kertomustaan lähes loputtomiin. Tätä elokuvaa voi suositella erityisesti ns. nyyhkyelokuvien faneille, sillä niin "linssit huurussa" katsoja saa olla. Elokuvassa on upea musiikki, eikä Robert Zemeckiksen ohjaus jätä kylmäksi.

Forrest Gump on valehtelematta yksi parhaita elämäni aikana näkemiäni elokuvia. Se sekoittaa käsittämättömän hienosti draamaa, komediaa, ja fantasiaa. Tosielokuvien fanin kannattaa tsekata tämä. Elämä on todellakin kuin suklaarasia; ei koskaan tiedä mitä saa.

nimimerkki: Reporter

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 14.07.2005
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama
The Holy Mountain
The Holy Mountain arvosana 4,06
The Holy Mountain

Elokuvan tiedot

Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
142 min
K11
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Eric Roth, Winston Groom
Pääosanäyttelijät:
Gary Sinise, Robin Wright, Sally Field, Tom Hanks
Maat:
USA
Kielet:
englanti