Arvostelu

Hyvä läpileikkaus Yhdysvaltain toisen maailmansodan jälkeiseen historiaan.

Paremmin Paluu tulevaisuutteen-elokuvistaan tuttu Robert Zemeckis on päättänyt ryhtyä komediasta draamaan. Eikä hän siinä huonosti onnistunutkaan. Forrest Gump on todella hieno elokuva, joka on Oscar-pystinsä ja maineensa ansainnut.

Forrest Gump (Tom Hanks) odottelee bussia ja kertoo samalla ihmisille ihmeellistä elämäntarinaansa. Gump on hieman hölmönpuoleinen tyyppi, mutta hänen äidin henkisen tuen avulla kaveri pääsi yliopistoon opiskelemaan. Gump valmistuu yliopistosta, tapaa monia 1960-luvun kuuluisuuksia ja sotii Vietnamissa. Miehellä on myös rakkaussuhde hänen entiseen koulukaveriinsa Jennyyn (Robin Wright Penn). Vietnamin jälkeen Gump alkaa kalastamaan katkarapuja.

Elokuva on humoristinen ja koskettava. Muuten homma toimii hyvin, mutta elokuva on turhan sokeroitu ja Vietnamin sodan sankarillisuus korostuu liikaa. Oikeastihan Vietnam oli sekä jenkeille että vietnamilaisille maanpäällinen helvetti. Forrest Gump kuitenkin kuvaa hyvin Yhdysvaltojen toisen maailmansodan jälkeistä historiaa. Myös alun ja lopun höyhenlentokohtaus oli tehty mainiosti. Sitä ei edes huomaa, että kyse on digitehosteista.

Pisteet: rating 80,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 13.10.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,90
Milanon ihme
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,10
Tiikerikissa
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume

Elokuvan tiedot

Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
142 min
K11
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Eric Roth, Winston Groom
Pääosanäyttelijät:
Gary Sinise, Robin Wright, Sally Field, Tom Hanks
Maat:
USA
Kielet:
englanti