Arvostelu

Tom Hanks vetää mielestäni uransa parhaan ja ikimuistettavimman roolinsa.

Forrest Gump on tarina idiootista, joka kokee elämänsä aikana kaikenlaisia seikkailuja. Hän tapaa USA:n presidentin ja sotii Vietnamissa. Gump istuu bussipysäkillä ja alkaa kertomaan tarinaansa vieraille.

Hän aloittaa nuoruudesta, jolloin hän oli jalkatukien kanssa kävelevä pikkupoika, jonka ainoa ystävä oli Jenny. Jenny katoaa aikuisena Forrestin elämästä ja leffan juoni perustuukin osaksi hänen etsimiseensä. Forrest Gumpin juonta on turha selitellä, koska se on elämäntarina, jossa on todella monta vaihetta.

Katsoin ensin Forrest Gumpin, mutta sen jälkeen päätin lukea sen vielä kirjanakin ja katsoa uudelleen. Molemmilla katselukerroilla sen jaksoi katsoa kokonaan ilman turhaantumista, koska tarinaa kerrotaan mielenkiintoisesti. Kirjassa Forrest kiroili, mutta onneksi Hanksia ei ole laitettu sylkemään ärräpäitä, koska uskottavuushan siinä saattaisi lähteä.

Forrest Gump voitti muistaakseni kuusi oscaria. Samana vuonna valmistui silti kaksi kovaa kilpailijaa: Pulp Fiction ja The Shawshank Redemption. Mutta Forrest vei eniten pystejä. Saattaa olla, että Amerikan suosikkipoika Hanksilla saattoi olla osuutta asiaan. Onhan äijä kiskonut oscareita ties kuinka monesta leffasta.

Niin tai näin, Forrest Gump on kuitenkin ehdottomasti neljän pisteen tavaraa, vaikka pieni imelyys saattaa maistua, mutta hällä väliä. Näin hienoa tarinaa on aina ilo katsella. Tom Hanks vetää mielestäni uransa parhaan ja ikimuistettavimman roolinsa idiootti Gumpina, jonka suhtautumista maailmaan ei voi kuin ihailla.

Nimimerkki: Viisas

Pisteet: rating 80,000

Viisas
Käyttäjä, 111 arvostelua
Arvosteltu: 28.01.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,33
Taivas ja helvetti
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume
Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,36
Sukellusvene U-96

Elokuvan tiedot

Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
142 min
K11
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Eric Roth, Winston Groom
Pääosanäyttelijät:
Gary Sinise, Robin Wright, Sally Field, Tom Hanks
Maat:
USA
Kielet:
englanti