Arvostelu

Maailma ei ole enää samanlainen, kun on nähnyt sen Forrestin kautta.

Aivan ihanaa! Forrest Gump, joka odottaa linja-autoa, kertoo huvikseen elämäntarinansa ventovieraille, mikä on todella ihmeellinen, ihmeellinen ja vielä kerran ihmeellinen. Vaikka Forrest on hieman hidas hänen onnistuu tavata Elvis, John Lennon ja muita historiamme kuuluisia henkilöitä. Hän myös on sotasankari, omistaa menestyvän katkarapuyhtiön ja on vieraillut valkoisessa talossa... En edes jaksa laskea kuinka monta kertaa.

Forrest on hellyyttävä hahmo, johon kyllä kaikki ihastuvat. Hän tahtoo vain hyvää, ei älyä jos nolaa itsensä tai joutuu höynäytetyksi ja juoksee Yhdysvallat päästä päähän lukuisia kertoja, koska sai päähänsä aatteen: "Taidanpa juosta vähän". Tom Hanks tekee elämänsä roolin tässä Forrest Gumpina ja muutkin näyttelijät ovat hyviä.

Ohjaaja on saanut laitettua lähes kaikkia tunteita mitä ihminen voi kokea mutta ilo on se, joka vallitsee. Jos katsoo tämän aivan varmasti jää iloinen mieli. Maailma ei ole enää samanlainen, kun on nähnyt sen Forrestin kautta. Erikoistehosteilla kerrankin ei yritetä ihmetyttää vaan tuomaan todentuntuisuuta ja se toimii todella hyvin, kaikki trikit on tehty hienosti. Kaiken kaikkiaan mestariteos.

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 09.10.2002
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,29
Tule ja katso
American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,25
Iivana Julma II
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,33
Taivas ja helvetti

Elokuvan tiedot

Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
142 min
K11
Ohjaajat:
Robert Zemeckis
Käsikirjoittajat:
Eric Roth, Winston Groom
Pääosanäyttelijät:
Gary Sinise, Robin Wright, Sally Field, Tom Hanks
Maat:
USA
Kielet:
englanti